SPOLU jdeme volit! ODS, KDU-ČSL a TOP 09 startují kampaň pro prvovoliče a mladé

4. 8. 2021

Každé čtyři roky mají mladí voliči možnost promluvit do budoucího směřování České republiky. Voličů do 35 let u nás žije přes dva miliony, bohužel větší polovině z nich jsou volby lhostejné. Právě proto vyráží mladí kandidáti koalice SPOLU s mládežnickými organizacemi všech tří stran na kampaň „Spolu jdeme volit“. Na koupalištích, v klubech, v letních kinech, ale i na ulicích mladým lidem ukážou, že má smysl jít k volbám. Součástí kampaně jsou speciální filtry na Instagramu, pestrý merchandising, microsite jdemevolit.cz, ale i program koalice SPOLU ve formátu á la „Instragram“.

Koalice SPOLU má na kandidátkách hned 75 lidí, kteří ještě nedosáhli věku 35 let. Stovky mladých nadšenců do veřejného dění působí v Mladých občanských demokratech, Mladých lidovcích a TOP týmu. Základní podstatou kampaně #spolujdemevolit je sdělit, že mladých s touhou měnit svět kolem nich se v Česku najde hodně. Kampaň „Spolu jdeme volit“ odstartovala na pražském Smetanově nábřeží. Svou podporu mladým kandidátům přímo na místě vyjádřili také předseda Senátu ČR Miloš Vystrčil (ODS), předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová a místopředseda KDU-ČSL Petr Hladík

S mladými se bavíme na Instagramu i v ulicích

Mladí zástupci koalice SPOLU vyrazí za lidmi na koupaliště, festivaly, zahrádky či letní kina. Na těchto místech budou s lidmi nejenom debatovat, ale mají pro ně připravený různorodý merchandising. Budou rozdávat barevné sluneční brýle a představovat jedinečný instagramový filtr, jehož prostřednictvím může každý vyjádřit svůj důvod, proč má smysl jít k volební urně. Stačí si vybrat oblíbenou barvu, doplnit vzkaz pro koalici SPOLU, hashtag #jdemevolit a označit profil @SPOLU_jdemevolit. „Mladí tak mají šanci ukázat, že jím není jedno, jak to v Česku vypadá a kam bude naše země směřovat. Zároveň můžou inspirovat ostatní. A čím víc nás k volbám přijde, tím vetší je šance na změnu,“ říká Radovan Gaudyn z Mladých lidovců, který také kandiduje za koalici SPOLU v Ústeckém kraji. „Na našem Instagramu se kromě fotek a vzkazů objeví i fotky a videa z roadshow, ale i praktické informace k volbám – třeba jak si můžu jednoduše zařídit voličský průkaz,“ dodává předseda TOP týmu Karel Pelikán.

Inspiraci pro své vzkazy mladí najdou také ve speciálním volebním programu koalice SPOLU, který mladí lidé přepsali do stručné brožury ve formátu, který připomíná „feed“ ze sociálních sítí. Všechny dostupné informace najdou na webu jdemevolit.cz, který pro kampaň vznikl.

 Mladí na roadshow propojili regiony a celostát

Už v průběhu července mladí politici objížděli jednotlivé kraje, ve kterých se potkávali se starostkami a starosty z koalice SPOLU. Od lidí s praxí z komunální politiky zjišťovali, jak řešit témata blízké právě mladým lidem, ať už jde o dostupné bydlení i vzdělávání, digitalizaci státní správy, udržitelnosti životního prostředí či důležitosti cestování. Z těchto výjezdů se postupně na Instagramu @SPOLU_jdemevolit i webu jdemevolit.cz objeví videa. „Na roadshow jsme chtěli propojit celostátní a lokální politiku. Chtěli jsme ukázat, že i mladý člověk se může stát třeba starostou. A takový starosta je pro mladé nejlepším spojencem, protože ví, co je pro ně důležité a snaží se to řešit,“ říká Mikuláš Halás, koordinátor Mladé ODS a současně zastupitel na Praze 2.

 

Odkazy

Web kampaně SPOLU jdeme volit

Instagramový profil SPOLU jdeme volit

Program koalice SPOLU ve verzi pro mladé

Vladan Vaněk, tiskový mluvčí TOP 09

Přílohy
PDF Brožura JdemeVolit.pdf (1.7 MB) PDF Vizuál JdemeVolit.pdf (17.8 MB) PDF Vizuál JdemeVolit 2.pdf (28.4 MB)
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme