× Pojďte do toho s námi.

SPOLU dáme Česko dohromady. Lídři koalice SPOLU podepsali koaliční smlouvu

11. 4. 2021

Předseda ODS Petr Fiala s předsedou KDU-ČSL Marianem Jurečkou a předsedkyní TOP 09 Markétou Pekarovou Adamovou podepsali koaliční smlouvu koalice SPOLU, která bude kandidovat v nadcházejících volbách do Poslanecké sněmovny. Do první fáze kampaně jdou s heslem „SPOLU dáme Česko dohromady“.

Strany kandidují společně, protože současná politická a společenská situace vyžaduje více než kdykoliv předtím mimořádnou spolupráci demokratických stran. Koalice klade důraz na prozápadní směřování České republiky, nebo ochranu demokratického ústavního systému.

„Naše republika stojí na rozcestí a koalice SPOLU je tady pro všechny, kteří si přejí, aby se vydala směrem ke vzdělané a ve 21. století konkurenceschopné společnosti, která bude žít v ekonomicky silné zemi s nízkými a jednoduchými daněmi a vyrovnanými rozpočty, v zemi s nezpochybnitelnou prozápadní orientací. Neslibujeme zázraky do druhého dne a víme, že nás čeká spousta práce, jsem ale přesvědčen, že tým koalice SPOLU má dostatek rozumu a zkušeností, aby tuto práci zvládl. A dnešní podpis smlouvy je k tomu dalším důležitým krokem,“ říká předseda ODS a kandidát koalice SPOLU na premiéra Petr Fiala.

„SPOLU nabízíme pozitivní vizi pro společnost. Základním motivem naši spolupráce je, že máme na víc. Ve společnosti začíná převládat pesimismus, rezignace a zatrpklost. To musíme změnit, nabízíme energii, profesionalitu a empatii. Máme zkušenosti a lidi, kteří se nebudou muset učit pracovat ve vládě metodou pokus omyl. Jsme koalicí, která je zde pro pomoc pracujícím rodičům, nenechá na holičkách samoživitelky, seniory, a ty kteří si sami pomoci nemohou. Spolu chceme zdravé životní prostředí. Ochrana vody a půdy, či čistého ovzduší je pro nás důležitá v krajině i v průmyslu, i při rozvoji venkova a měst,“ nastínil další směřování koalice předseda KDU-ČSL Marian Jurečka.

„Podpisem koaliční smlouvy jsem potvrdila vůli členské základny TOP 09 vstoupit do předvolební koalice. Cítím opravdu velkou podporu ze strany členů k tomuto kroku a jsem přesvědčena, že společnými silami se nám podaří změnit vládu a postavit naši společnost i ekonomiku znovu na nohy. Jdeme do voleb s cílem vyhrát a složit vládu demokratických stran. Takovou vládu, která bude mít důvěru vlastních občanů, zaměří se na řešení problémů země a která dokáže obnovit dobrou reputaci Česka i v zahraničí,“ říká předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

Celá koaliční smlouva a vizuály první fáze kampaně jsou přílohou této tiskové zprávy.

Vladan Vaněk, tiskový mluvčí TOP 09

Volby: