× Pohněme s tím. Společně!

Spojujeme síly pro krajské volby v Jihočeském kraji s KDU-ČSL

9. 7. 2020

TOP 09 a KDU-ČSL představily společnou koaliční kandidátku do krajských voleb v Jihočeském kraji. Kandidátem na hejtmana bude historik František Talíř (KDU-ČSL), lídrem za TOP 09 ředitel základní a mateřské školy v Malšicích a krajský zastupitel Pavel Klíma. Společná kandidátka ponese název „TOP 09 a KDU-ČSL – Společně pro Jižní Čechy.“

„Jednoznačnou ambicí TOP 09 bylo sestavit takové kandidátky, které mají největší šanci změnit život v krajích k lepšímu. Právě proto se úspěšně spojujeme s dalšími stranami, které tuto naši ambici sdílejí. Jsem přesvědčena, že společná koalice s KDU-ČSL představuje pro Jihočeský kraj nejlepší možnou volbu. Jedině společnými silami dokážeme prosadit zkvalitnění školství a zlepšení ochrany životního prostředí. Po Libereckém a Olomouckém kraji jde o naši už třetí společnou krajskou kandidátku s KDU-ČSL. Věřím, že společně s tím pohneme,“ říká předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

„Za jihočeskou TOP 09 musím konstatovat, že spolupráci se členy KDU-ČSL, se kterými jsme si ideově i lidsky blízcí, členská základna přivítala. V době tak citlivé na rozdělování je koalice dvou parlamentních stran, třeba jen do krajských voleb, důležitým signálem pro společnost nespokojenou se současnou správou České republiky. I v době populismu společně přinášíme zodpovědná řešení pro jižní Čechy,“ říká lídr TOP 09 v Jihočeském kraji Pavel Klíma.

„Mám radost, že se nám podařilo spojit pro krajské volby v Jihočeském kraji s TOP 09. Od spojení s TOP 09 si slibujeme kvalitní spolupráci na rozpracovaných projektech, které chceme dotáhnout do zdárného konce. Záleží nám na tom, aby kraj dobře fungoval. Chceme pokračovat v práci, na které se jako KDU-ČSL podílíme v posledních letech, kdy jsme součástí vedení kraje. Lídrem společné kandidátky je mladý a energický František Talíř, který srší elánem a nápady. Je důkazem toho, že dáváme prostor mladým lidem, aby ukázali své schopnosti a přinášeli nové pohledy, jak kraj lépe vést,“ zmiňuje předseda KDU-ČSL Marian Jurečka.

„Spojujeme síly, protože to zvláště v dnešní době považujeme za správné. Společně jsme totiž mnohem silnější a dokážeme lépe hájit naše hodnoty a náš program, který se jmenuje Marshallův plán pro jižní Čechy. Prioritou je pro nás podpora rodin, lokálních zemědělců a podnikatelů a ochrana naší nádherné jihočeské krajiny.“ uvádí kandidát na hejtmana František Talíř (KDU-ČSL).

„Tam, kde jsou lidé pracovití, slušní a rozumní, se dobře žije. A jižní Čechy takové jsou. Našim cílem je, aby takové zůstaly a dál se rozvíjely a prosperovaly,“ říká předseda poslaneckého klubu a předseda krajské organizace Jan Bartošek.

Vladan Vaněk, tiskový mluvčí TOP 09

Volby: