Spojenci TOP 09, Hlas a Zelení chtějí v krajských volbách změnit Středočeský kraj

8. 7. 2020

Zástupci TOP 09, Hlasu a Zelených podepsali dohodu o koaliční spolupráci. Do voleb půjdou jako Spojenci pro Středočeský kraj. Lídrem kandidátky je Jan Jakob (TOP 09), druhým v pořadí Pavel Telička (Hlas) a na třetím místě je Jana Krumpholcová (Zelení). Spolupráce tří stran si klade za cíl přinést Středočeskému kraji důstojné, odpovědné i profesionální vedení. 

„Jsme jediná koalice ve Středočeském kraji. S partnery máme absolutní shodu, že je třeba střední Čechy rozhýbat. Tím máme na mysli zcela konkrétní věci. Změnu systému, jakým jsou udržovány naše silnice a zvýšení celkové průjezdnosti kraje. Jasný a proveditelný plán v boji se suchem. A konečně zatraktivnění podmínek pro investice, aby střední Čechy byly krajem inovací místo hal, skladišť a levné práce,” představil společnou vizi lídr kandidátky Jan Jakob, starosta Roztok a místopředseda TOP 09.

„Pokračujeme v naší snaze o sjednocování středopravicových sil, a to nejen se subjekty, které jsou zastoupeny v Poslanecké sněmovně. Zásadní pro nás je, aby takové strany zastávaly postoje blízké TOP 09 a měly ve svých řadách zajímavé a kvalitní osobnosti. Jsem proto ráda, že mohu představit společnou kandidátku TOP 09, hnutí Hlas a Zelených ve Středočeském kraji. Věřím, že bude tato spolupráce úspěšná. Pokud se osvědčí, budeme na ni moci navázat také na celostátní úrovni,“ říká předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

„Spojení sil TOP 09, Hlasu a Zelených vnímám jako záruku schopnosti naslouchat, domluvit se a zrealizovat funkční řešení. To všechno Středočeský kraj nyní potřebuje. Doba se změnila a vést úspěšně kraj, dnes znamená především umět rychle reagovat na nové výzvy, správně se rozhodovat, být flexibilní a inovativní a umět z mála vytvořit hodně. To už řada komunálních politiků a političek ze Spojenců pro Středočeský kraj dávno dělá ve svých obcích. Věřím proto, že jejich praktické zkušenosti posunou kraj dál a pomohou mu rozkvést, ať už se to bude týkat zlepšení stavu silnic a přetížené dopravy, dostatku pitné vody, záchrany usychající zeleně, lepších terénních služeb pro seniory nebo levné komunitní energetiky,“ říká spolupředsedkyně Zelených a starostka Mníšku pod Brdy Magdalena Davis.

Dvojkou kandidátky je Pavel Telička, podnikatel a bývalý člen Evropské komise a donedávna místopředseda Evropského parlamentu, předseda hnutí Hlas: „Zatímco současné vedení kraje je známo přehmaty, amatérismem a chaotičností, naše silná společná kandidátka nabízí kompetentnost, zkušenost a rozhodnost. S partnery máme promyšlená, realistická a zejména inovativní řešení problémů obyvatel našeho kraje v oblastech dopravy, boje s klimatickými změnami, dostupnosti zdravotní péče i vytváření pracovních příležitostí. Máme zkušenosti z prosazování zájmů na komunální, celostátní i evropské úrovni, což naše konkurence říct nemůže. Víme, jak prosadit zájmy Středočechů na vyšších úrovních. Jsem přesvědčen, že koronavirová krize a naše reakce na ní nám dávají příležitost kraj zásadně zmodernizovat.”

Třetí místo na kandidátce patří Janě Krumpholcové, zastupitelce Mladé Boleslavi ze strany Zelených: „Spojenci pro Středočeský kraj jsou partnerem pro všechny Středočechy, kteří už jsou unavení z neustávajících kauz politiků, zatímco skutečné problémy nás všech se neřeší. Uvědomujeme si, že nejlidnatější kraj ČR potřebuje zajistit především obslužnost každého koutu, proto se zasadíme o kvalitní infrastrukturu i dostupnost důležitých služeb v obcích našeho kraje. Potřebujeme laskavé zdravotnictví, dostatek dobrých školek a škol pro naše děti, musíme co nejlépe připravit mládež pro život i vytvořit bohatou síť sociálních služeb. Chceme se zasadit o udržitelné zemědělství, které dokáže produkovat potraviny bez jedů a nespotřebuje neúnosné množství pitné vody. Musíme být dobře připraveni na budoucnost, aby nám naše děti nemusely vyčítat naši vlastní neschopnost. Umíme se dohodnout a věříme, že nám občané budou rozumět,” uzavírá Jana Krumpholcová.

 

Kontakty:

Jan Jakob, jakob@roztoky.cz, 604 592 171

Pavel Telička, telicka@telicka.eu, 731 609 500

Jana Krumpholcová, janakrump@gmail.com, 734 214 122

Vladan Vaněk, tiskový mluvčí TOP 09

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme