× Pohněme s tím. Společně!

Senátoři TOP 09 vytvořili společný senátní klub s ODS a podpoří Vystrčila na předsedu Senátu

14. 10. 2020

Senátoři TOP 09 vytvořili společný senátní klub s ODS. Spojením vznikl nejsilnější klub v horní komoře Parlamentu. „Budeme podporovat Miloše Vystrčila do funkce předsedy Senátu a výrazněji rozvíjet spolupráci TOP 09 a ODS na parlamentní úrovni,“ konstatuje Tomáš Czernin, senátor a první místopředseda strany.

„Miloš Vystrčil svými činy v čele Senátu dokázal, že neohne hřbet ani před silnými tlaky z Číny. Je velmi důstojným ústavním činitelem, díky kterému jsou postoje Senátu známé i široké veřejnosti. Jsem ráda, že naši senátoři pana Vystrčila podpoří a zároveň dokazují, že jim jde o spojování sil i do budoucna. Namísto vytvoření vlastního klubu jsme zvolili cestu spojení s ODS, kterou voliči už ocenili v uplynulých volbách,“ říká předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

„Jako senátoři TOP 09 podporujeme ve funkci předsedy Senátu Miloše Vystrčila, a to je jeden z důvodů, proč jsme se rozhodli spojit s ODS. V tradici Senátu se totiž jeho předsedou stává nominant nejsilnějšího klubu,“ vysvětluje senátor Tomáš Czernin, první místopředseda TOP 09. „Současně považuji tento krok za logický vzhledem k tomu, že TOP 09 jedná s ODS o další spolupráci směrem k parlamentním volbám v příštím roce,“ dodává Czernin.

Jan Grulich, dlouholetý ředitel základní školy a nový senátor podotýká: „Vzhledem ke své profesi se chci věnovat školství, a k tomu budu mít v rámci klubu ODS dobrou příležitost.“ Senátor Tomáš Třetina spolupráci s ODS vítá: „ODS mě podporovala již ve volební kampani a byla to dobrá spolupráce. Věřím, že v rámci společného klubu v ní budu moci pokračovat.“

Ve volbách do horní komory Parlamentu České republiky zaznamenala TOP 09 historický úspěch. Z kandidátů za TOP 09 či s její podporou do senátních lavic zasedne 7 nových osobností. Z těchto nových senátorů jsou dva členy TOP 09, a sice Jan Grulich, v obvodě č. 48. – Rychnov nad Kněžnou, a Tomáš Třetina, v obvodě č. 54 – Znojmo.

Vladan Vaněk, tiskový mluvčí TOP 09

Osobnosti: