Schwarzenberg: Děkuji studentům, kteří volili odpovědně

Studenti by volili TOP 09. V tradičních volbách na středních školách, které se konaly necelý měsíc před volbami sněmovními, získala TOP 09 17,8 procenta studentských hlasů a nechala tak za sebou všechny politické konkurenty. Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg si takové přízně váží.

4. 10. 2013

Volby, ve kterých hlasují studenti středních škol, vyhrála TOP 09. Předseda strany Karel Schwarzenberg si podpory váží a zároveň doufá, že všichni studenti, kterým už bylo 18, přijdou i k volbám opravdovým.

„Děkuju ze srdce všem studentům, kteří nás ještě jednou jako nejsympatičtější stranu zvolili,“ reagoval Karel Schwarzenberg na výsledky studentských voleb.

TOP 09 v nich získala 17,8 studentských hlasů a volby na školách tak vyhrála nad Piráty, hnutím ANO i ČSSD.

„Já naprosto chápu, že mnohé láká, ať už opravdově, nebo také z recese, strana Pirátů. A samozřejmě, že veliké sliby, mohutná propaganda a velice nákladná kampaň hnutí Ano zanechaly také své stopy. Těm, kteří zachovali střízlivou hlavu a zvolili zodpovědně, ještě jednou srdečně děkuju. Moc vás prosím, kdo již můžete, volte dle svého názoru, ale jděte k volbám, je to opravdu důležité,“ dodal Karel Schwarzenberg.

Svůj hlas do improvizovaných volebních uren straně odevzdalo rovných 9 tisíc studentů. Do studentských voleb se zapojili studenti z 434 škol a mohl do nich zasáhnout kterýkoli student ve věku nad 15 let. 

Martina Týblová
tisková mluvčí TOP 09

V Praze 4. 10. 2013

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme