Schwarzenberg: Děkujeme všem, kteří přesvědčili své známé a přišli volit

25. 5. 2014

V pražském Michnově paláci se po 18. hodině sešli představitelé TOP 09 i kandidáti do Evropských voleb, aby spolu očekávali jejich výsledky. Ještě před zveřejněním oficiálních čísel však poděkovali voličům.

„Celá naše strana a kandidáti mají jasný proevropský postoj, chceme být váženou zemí Evropské unie. Už teď je nutné říci, že všichni byli báječní. Chtěl bych ale také poděkovat všem, kteří vyslechli naši výzvu a přesvědčili své rodiny, přátele a známé, aby přišli k volbám,“ řekl Karel Schwarzenberg.

Své poděkování připojil také lídr kandidátky TOP 09 a Starostů Luděk Niedermayer. „Nemůžu začít jinak, než poděkováním voličům. Byl bych rád, kdyby se nám podařilo dokázat to, aby Čechům na Evropské unii více záleželo a projevili to,“ řekl zhruba čtyři hodiny před zveřejněním výsledků Niedermayer.

Představitelé TOP 09 komentovali také právě účast ve volbách do Evropského parlamentu, která se zatím odhaduje velmi nízká. Karel Schwarzenberg řekl, že kdyby v EU vše prospívalo, účast ve volbách by zřejmě byla větší. Zároveň ale upozornil, že ne všechny strany si daly před volbami záležet, aby voličům význam EU i samotných voleb přiblížily.

„Ať už to dopadne jakkoliv, vedle srdečného díky všem voličům bych za celé vedení strany rád poděkoval všem kandidátům za jejich týmového ducha, kterého projevili. Na naší kandidátce nebyl nikdo do počtu, šlo o vážené a významné autority,“ uzavřel první místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek.

Martina Týblová, tisková mluvčí TOP 09

25. 5. 2014