Prohlášení Pavla Severy

2. 9. 2010

Na základě absurdních a nepodložených výroků bývalého náměstka ministra obrany Jaroslava Kopřivy, které zveřejnila MF Dnes, a z toho plynoucích spekulací a domněnek jsem se v těchto dnech stal předmětem mediálních útoků.

Nikdo z nás se není schopen účinně bránit proti tomu, aby nedůvěryhodní lobbyisté zmiňovali v soukromých rozhovorech naše jména proto, aby si dodali váhy pro svoje schopnosti zařídit cokoliv, kterou však ve skutečnosti nemají.

Tuto trpkou zkušenost udělal skoro každý, kdo se alespoň po určitou dobu pohybuje na politické scéně. Nepřikládal bych tomu žádný význam, kdyby nebylo zjevné snahy zneužít tragického selhání státního úředníka pro účelovou dehonestaci TOP 09.

Založení TOP 09, jejímu programu a novému étosu jsem věnoval příliš mnoho energie, než abych dovolil, abych teď byl zástupným důvodem pro vykonstruované útoky na TOP 09.

Nesmírně si vážím všech projevů podpory, které se mi dnes dostalo jak od čelných představitelů a členů TOP 09, tak i řadových občanů.

Každý rozumný člověk musí vidět, že nejsem skutečným aktérem „kauzy Kopřiva“, ale pouze účelovým terčem politických soupeřů TOP 09. Tím být nehodlám.

Proto jsem dnes požádal předsedu strany Karla Schwarzenberga i odpovědného prvního místopředsedu Miroslava Kalouska, aby odložili proces mého jmenování generálním sekretářem TOP 09 do okamžiku, než bude celá záležitost uspokojivě vysvětlena.

Do té doby zůstávám pouze řadovým zodpovědným členem TOP 09.

Pavel Severa

V Praze dne 2. 9. 2010

Štítky
Osobnosti: Pavel Severa
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme