× Staňte se našimi členy!

Prahu navštívil kandidát na předsedu Evropské komise Manfred Weber

25. 2. 2019

Během své návštěvy se setkal s předsedou TOP 09 Jiřím Pospíšilem a dalšími politiky TOP 09, uctil památku obětí komunismu a prohlédl si Český institut informatiky, robotiky a kybernetiky v Dejvicích. V podvečerních hodinách se zúčastní debaty se studenty a veřejností na Univerzitě Karlově k budoucnosti Evropské unie.

Manfreda Webera si jako svého kandidáta na předsedu Evropské komise zvolila EPP na loňském sjezdu v Helsinkách. EPP je seskupení evropských stran pravého středu, které je mezi evropskými politickými frakcemi nejsilnější. Členem této frakce je i TOP 09.

"Neznám žádnou východní, západní, severní nebo jižní Evropu. Neexistují žádní dobří a špatní Evropané, existují jen Evropané," prohlásil Manfred Weber po svém zvolení s tím, že jeho prioritou je překonání rozporů mezi západními a východními zeměmi Evropské unie ohledně migrace nebo mezi severem a jihem Evropy ohledně hospodářské politiky.

Předseda TOP 09 a lídr do evropských voleb Jiří Pospíšil k návštěvě Manfreda Webera uvedl: „Je důležité, aby v Evropském parlamentu tvořily většinu strany, které chtějí pokračovat v evropské spolupráci a měnit Evropskou unii k lepšímu, zároveň ale nepřistupují k Evropské unii nekriticky. V současnosti jsme nejsilnější frakcí v Evropském parlamentu a tou chceme zůstat, abychom měli reálný vliv na rozhodování v Unii. Proto jsme vytvořili skutečně kvalitní kandidátku, která nespojuje jen TOP 09 a STAN, ale také další proevropské strany a regionální hnutí.“

Lenka Brandtová, tisková mluvčí TOP 09

Osobnosti: