Poslanci TOP 09 za občanské vzdělávání

15. 12. 2014

Poslankyně a poslanci TOP 09 se svými hlasy podíleli na schválení usnesení o občanském vzdělávání, které bylo přijato u příležitosti 25. výročí Sametové revoluce.

Cílem občanského vzdělávání je podpořit výchovu svobodných občanů, kteří jsou schopni vlastního kritického úsudku, respektují lidská práva a nebojí se osobně angažovat. Občanské vzdělávání tak posiluje demokracii proti totalitárním systémům a proti politickému extremismu.

Jak říká místopředsedkyně TOP 09 Helena Langšádlová: Politika je pro mnoho lidí nesrozumitelná. Ne všichni rozumí tomu, co mohou požadovat po svých obecních, krajských zastupitelích a v čem se obracet například na nás, poslance. Pro některé voliče není srozumitelný ani volební systém a vášnivé diskuse v Parlamentu, které k parlamentarismu patří, je odrazují.“ 

Deklarace o občanském vzdělávání tak podpořilo 16 přítomných poslanců TOP 09, jelikož podporují ideu angažované společnosti, která jako taková představuje obranu proti politickým systémům, s nimiž máme jako občané tak negativní historické zkušenosti.

Zajímají Vás úplné výsledky hlasování? Naleznete je zde.

Tiskové oddělení TOP 09

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme