Poslanci se sešli na tradiční adventní snídani

16. 12. 2015

Poslanci napříč politickými stranami se dnes ráno sešli na tradiční adventní snídani ve Sněmovně. Hostem setkání, které pořádá klub TOP 09 a Starostové, byl Dominik kardinál Duka.

„Scházíme se zde, v Poslanecké sněmovně, ke chvilce tradičního adventního zamyšlení. V budově, kde probíhají různé diskuse a někdy to vypadá, jako když marně čekáme na zázrak. Není na škodu, abychom si alespoň jednou ročně připomněli myšlenku na zázrak, který opravdu přišel," řekl na setkání předseda TOP 09 Miroslav Kalousek.

I letos se setkání zúčastnil Dominik kardinál Duka. „V dnešním adventním čase, kdy je doba velmi hektická, se nám často vytrácí vidina Vánoc. Naši předci nenosili Bibli jenom v podpaždí, ale skutečně ji četli. Biblické pojetí nedává sídlo lidské duše do hlavy, ale do srdce a člověk bez schopnosti lásky je jen kamennou sochou. Člověk, který je schopen jen lásky bez rozumu, tak se může spálit," řekl na setkání arcibiskup pražský Dominik kardinál Duka.

Úryvky z Bible přečetli místopředsedkyně TOP 09 Helena Langšádlová a poslanec TOP 09 Daniel Korte. „Advent je pro mě jedno z nejkrásnějších období v roce. Je to čas čekání příchodu Spasitele a já se v tomto období snažím zastavit a přemýšlet," říká Helena Langšádlová. „V textu Lukášova evangelia, který jsem četl, je stěžejní verš „Blahoslavený, kdo se nade mnou nepohorší". Ten je nesrozumitelný, protože nesouvisí s tím, co bylo řečeno, ale s tím, co bude následovat, totiž s kritikou farizejů," dodává Daniel Korte.

Na setkání do Sněmovny přišli také zástupci církevní Komunity Sant' Egidio, kteří představili tradiční adventní sbírku na vánoční oběd pro chudé. Vánoční atmosféru podtrhlo vystoupení pěveckého sboru KrisKrosKvintet.

Martina Macková, tisková mluvčí TOP 09

Galerie
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme