Politici TOP 09 si tradičně připomněli památku Jana Palacha

16. 1. 2018

Památku studenta Jana Palacha, který se na protest proti sovětské okupaci upálil, dnes ráno uctili politici TOP 09. K jeho hrobu na Olšanských hřbitovech se přišli poklonit například čestný předseda Karel Schwarzenberg, 1. místopředsedkyně Markéta Pekarová Adamová a místopředsedové Tomáš Czernin, Michal Kučera a Jan Vitula.

Politici TOP 09 opakovaně upozorňují, že svobodu a demokracii, které jsme si vybojovali, ztrácíme TOP 09 proto nikdy z obrany těchto hodnot nesleví. A bude je chránit.

„Vždy bychom měli vzpomenout těch, kteří přinesli oběť nejvyšší za naši zem, vlastní život. Tudíž především naše generace, která si pamatuje na to, co se tehdy stalo, by se měla vždy sklánět před hrobem Jana Palacha,“ řekl čestný předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg, který se jako každý rok přišel památce Jana Palacha poklonit.

Položit kytici k Palachovu hrobu přišla i 1. místopředsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová. „Odkaz Jana Palacha žije dál. Zejména jeho slova, že člověk má bojovat proti tomu zlu, na které právě stačí, bychom měli mít na paměti. Měla by nám být vodítkem pro naše činy i v dnešní době. Hrdinové, jako je on, nesmí zůstat zapomenutí,“ dodala.

Jakub Hnát, tiskový mluvčí TOP 09

V Praze 16. ledna 2018