Otevřený dopis Bohuslavu Svobodovi

Klub pražských zastupitelů za TOP 09 poslal otevřený dopis primátorovi hlavního města

30. 12. 2010

Pražští zastupitelé za TOP 09 vyzvali 29. 12. otevřeným dopisem primátora Prahy Bohuslava Svobodu, aby zařadil na program jednání Zastupitelstva hl. m. Prahy, které se bude konat 20. 1. 2011, bod „Ústřední čistírna odpadních vod“.

TOP 09 požadovala projednání daného bodu již na mimořádném Zastupitelstvu, jejž iniciovala v prosinci, kde však nebylo dosaženo kýžených výsledků. Zastupitelé za TOP 09 sice vítají, že Rada hl. m. Prahy odsunula termín na podání nabídek do výběrového řízení na rekonstrukci ÚČOV na konec ledna 2011, nadále však důrazně žádají, aby byl celý podezřelý tendr důkladně prošetřen, čímž apelují i na předvolební sliby Bohuslava Svobody.

Považujeme za naprosto zásadní, aby byla k tomuto bodu vedena mimořádná rozprava právě na lednovém řádném zasedání. Věříme, že tento bod bude projednán se vší vážností a odpovědností, a že budou podniknuty všechny kroky k tomu, aby se tato investice uskutečnila co nejvýhodněji pro všechny Pražany,“ píší pražští zastupitelé za TOP 09 v otevřeném dopise.

TOP 09 požaduje přímé osvětlení současného stavu a zrušení, či alespoň záruku možnosti zrušení celého výběrového řízení na rekonstrukci ÚČOV na Císařském ostrově.

Alžběta Plívová

V Praze 29. 12. 2010

Text dopisu naleznete zde:

 

Vážený pan primátor

Doc. MUDr. Bohuslav Svoboda, CSc.

Mariánské náměstí 2
110 01 Praha 1

 

Praha 29. 12. 2010

 

Věc: žádost o zařazení bodu programu „Ústřední čistírna odpadních vod“ na řádné jednání zastupitelstva, které se bude konat 20. 1. 2011.

 

Vážený pane primátore,

podle zákona 131/2000 Sb., § 51 odst (3) Vás žádáme při tvorbě programu lednového zasedání Zastupitelstva hl. m. Prahy o zařazení bodu programu „Ústřední čistírna odpadních vod“. Důvody pro naši žádost jsme již dostatečně prezentovali na prosincovém mimořádném zasedání, které bylo svoláno taktéž na náš podnět. Není naším cílem devalvovat institut těchto mimořádných zasedání, a tak i vzhledem k posunutí termínu ukončení námi již dlouhodobě kritizovaného výběrového řízení (ev. číslo v informačním systému o veřejných zakázkách 60049789, Celková přestavba a rozšíření Ústřední čistírny odpadních vod Praha na Císařském ostrově, stavba č. 6963, etapa 0001 - nová vodní linka) považujeme za naprosto zásadní, aby byla k tomuto bodu vedena mimořádná rozprava právě na lednovém řádném zasedání. Věříme, že tento bod bude projednán se vší vážností a odpovědností, a že budou podniknuty všechny kroky k tomu, aby se tato investice uskutečnila co nejvýhodněji pro všechny Pražany.

Vzhledem ke kritice kvality a účelovosti tendru požadujeme, a budeme nadále požadovat, Vaše důkladné osvětlení současného stavu, a dále zrušení, či alespoň záruky možnosti zrušení celého výběrového řízení. Věříme, že dostojíte Vámi před i po volbách deklarované snaze o napravení dosavadních poměrů a zvyklostí v Praze, jichž je právě toto námi odmítané výběrové řízení důkazem.

 

za klub zastupitelů TOP 09

RNDr. Tomáš Hudeček, Ph.D.

předseda

 

 

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme