Niedermayer: Evropa musí energetiku řešit společně

V souvislosti s krizí na Ukrajině znovu nabývá na naléhavosti otázka energetické bezpečnosti zemí Evropské unie. Za nebezpečnou považujeme zejména závislost evropských zemí na ruském plynu a ropě. Z těchto důvodů podporujeme polskou iniciativu za větší koordinaci energetické politiky jednotlivých členských zemí.

29. 4. 2014

V souvislosti s ruskou agresí vůči Ukrajině, která pošlapává mezinárodní právo, se otevřel nový urgentní problém – závislost Evropy na ruském plynu a ropě. Na tento vývoj musí EU reagovat rychlým posílením společné evropské politiky,“ říká lídr TOP 09 a Starostů do evropských voleb Luděk Niedermayer.

Tomuto problému se už věnují i naši severní sousedé, polský premiér Donald Tusk přišel v minulých týdnech s návrhem na vznik Energetické unie. Rozvoj energetiky je dlouhodobou záležitostí, a proto je třeba práci na společné evropské politice zahájit neprodleně.

Předsednictvo TOP 09 i Poslanecký klub TOP 09 a Starostové zastávají přesvědčení, že by Česká republika měla být aktivní při vytváření společné evropské energetické politiky.

Martina Týblová, tisková mluvčí TOP 09

29. 4. 2014

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme