× Pohněme s tím. Společně!

Nenechte se uplatit! TOP 09 zahájila horkou fázi kampaně

14. 9. 2020

TOP 09 dnes vstoupila do horké fáze kampaně před volbami do Senátu a do krajských zastupitelstev. Hlavními hesly kampaně se staly „Nabízíme řešení místo úplatků“ a „Nenechte se uplatit“. Předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová vyzdvihla spojování sil na krajské úrovni i důležitost odpovědné nepopulistické politiky a místopředseda TOP 09 Jan Jakob slíbil kompetentní kandidáty, kteří pohnou s kraji k lepšímu. Na závěr zdůraznil první místopředseda Senátu Jiří Růžička své přesvědčení, že všichni koaliční kandidáti TOP 09 do Senátu budou v této instituci hájit hodnoty svobodné společnosti a neohnou hřbet ani před výhružkami z cizích mocností.

Horkou fázi kampaně odstartovala TOP 09 symbolicky v pražské restauraci Červený jelen, která sídlí v prostorách původní prvorepublikové banky s dvoupodlažním trezorem architekta Josefa Gočára. „Nenechte se uplatit populistickými sliby. Kde jinde, než v bývalém bankovním trezoru vám můžeme slíbit, že my peníze daňových poplatníků ochráníme. TOP 09 byla odjakživa stranou, která se hrdě hlásila k odpovědné politice. Na tom se nic nezměnilo. Nebojíme se přiznat, že stojíme na prahu ekonomické krize. Ovšem nejsme pesimisté. Jedině odpovědná politika se smysluplnými investicemi a důrazem na moderní školství i ochranu životního prostředí nám pomůže krizi překonat se ctí i perspektivou do budoucna,“ říká předsedkyně TOP 09.

Kraje si zaslouží lepší vedení

Na kandidátních listinách do krajů proto najdete takové lidi, kteří voličům nenabízí úplatky a ani bezmyšlenkovitě nevyhazují peníze z oken. Jsou to kandidáti, kteří i při nejhlubší krizi nacházejí řešení a budou odpovědně „držet kasu“. Většina z nich už uspěla v politice na celostátní i regionální úrovni. Nechceme znovu motýle, papaláše ani předvolební uplácení,“ zaznělo od kandidáta na hejtmana Středočeského kraje a místopředsedy TOP 09 Jana Jakoba.

„Máme za sebou šest let ekonomického růstu. Ze všech stran jsme slýchali o tom, jak se nám daří, jak doháníme západní Evropu, jak je skvělé řídit stát jako firmu. To byla ale jen prázdná marketingová hesla. Naše země a naše kraje nevzkvétaly. Jako krajský zastupitel jsem byl očitým svědkem trestuhodné nekompetence. Nyní máme ve volbách šanci na změnu,“ dodal Jakob.

Senát bude i nadále zárukou suverenity

Důležitost voleb do horní komory Parlamentu pak zdůraznil Jiří Růžička, který se jako první místopředseda Senátu zúčastnil nedávné delegace na Tchaj-wan navzdory výhružkám z Číny. „Dokázali jsme, že na výhružky Číny nemusíme reagovat strachem a ani tím, že ohneme hřbet. Svoboda a lidská práva jsou stále součástí naší politiky a Senát je poslední instituce, která skutečně brání suverenitu České republiky,“ podtrhl důležitost Senátu Růžička.

„Ač nestraník, rád bych dnes vyjádřil podporu všem koaličním kandidátům, za nimiž stojí také TOP 09. Zastávám názor, že by demokratické strany neměly zbytečně tříštit síly. Naopak by měly mít společný zájem o co nejsilnější zastoupení v obou komorách parlamentu, obzvlášť pak v této době,“ dodal první místopředseda Senátu.

Vladan Vaněk, tiskový mluvčí TOP 09

Volby: