Na jihu Moravy povede TOP 09 a Starosty a nezávislé do voleb doc. Anna Putnová

14. 7. 2009

Na tiskové konferenci předseda hnutí Starostové a nezávislí Petr Gazdík a člen přípravného výboru TOP 09 Miroslav Kalousek představili lídra společné kandidátky pro Jihomoravský kraj. Je jím doc. RNDr. Anna Putnová, Ph.D., MBA, děkanka Fakulty podnikatelské VUT v Brně.

Petr Gazdík připomněl, že na minulé tiskové konferenci volební lídr Karel Schwarzenberg zdůraznil snahu získat pro politiku nové výrazné osobnosti z daných regionů a zvýšit zastoupení žen. „Jsem nesmírně rád, že v Jihomoravském kraji se podařilo obojí,“ řekl Gazdík. Miroslav Kalousek zdůraznil programovou prioritu TOP 09, kterou je věda, výzkum a vzdělávání a kterou se TOP 09 snaží naplnit nejenom programově, ale i personálně. Vyjádřil přesvědčení, že Anna Putnová bude výraznou posilou české politiky a důstojným reprezentantem Jihomoravského kraje v Poslanecké sněmovně.

Své priority pro práci poslance pak doc. Putnová shrnula takto: „Do stranické politiky vstupuji proto, že TOP 09 je ukotvená v hodnotách, se kterými se ztotožňuji, že klade důraz na prosperitu, což chápu jako závazek vůči vzdělávání budoucí generace. Nabízím schopnost přímé komunikace, týmového ducha a smysl pro humor. Za 20 let působení ve veřejném životě jsem zjistila, že chce-li člověk něco změnit, musí se aktivně angažovat. Dobře vím, že tvůrčí potenciál na školách v Jihomoravském kraji je v rámci Evropy konkurenceschopný. A chtěla bych pomoci, aby byl využit.“

za přípravný výbor TOP 09
Miroslav Kalousek