Mezi nejpopulárnějšími politiky dva zástupci TOP 09

5. 10. 2009

O oblíbenosti představitelů nové strany TOP 09 svědčí žebříček popularity českých politiků sestavovaný agenturou STEM. První příčku obhájil Karel Schwarzenberg, předseda přípravného výboru TOP 09, který na svůj úspěch reagoval: „Je to lichotivé, ale člověk tomu nemá přikládat příliš velký význam, protože popularita přichází a odchází." Pomyslnou bronzovou medaili od občanů dostal Miroslav Kalousek, člen přípravného výboru TOP 09, který ke svému umístění mezi tři nejoblíbenější politiky ČR dodal: „Průzkumy popularity pro nás nikdy nebyly rozhodující, protože víme, že emoce důvěry jsou vrtkavé. Přesto si této podpory vážíme, protože je pro nás zpětnou vazbou a ujištěním, že máme co říct."

Karel Schwarzenberg i Miroslav Kalousek se stále stejné popularitě těší již od června. To, že je TOP 09 u veřejnosti oblíbená, ukazuje i nejnovější průzkum agentury STEM, podle kterého, pokud by se volby do Poslanecké sněmovny PČR konaly v původním plánovaném termínu, tedy 9.-10. října, by TOP 09 získala 20 mandátů.

Jaroslav Poláček

volební manažer TOP 09