Lídrem za TOP 09 bude v Praze Jiří Pospíšil

5. 4. 2022

V čele kandidátky jsou úspěšní komunální politici, ať už na celopražské úrovni nebo na úrovní městských částí. Místostarosta Prahy 4 a ukrajinista Michal Hroza, který předtím pracoval v Ústavu pro studium totalitních režimů. Dále radní hlavního města Jan Chabr, kterému se podařila celá řada kroků, jež vedly k efektivnějšímu využívání městského majetku – počínaje bojem proti nepoctivým podvodným směnárnám, konče přípravou Prahy na to, aby byla do budoucna smysluplně a uživatelsky přívětivě pokryta dobíjecí infrastrukturou pro elektromobily. Na dalším místě kandidátky je starosta Prahy 3 Jiří Ptáček, který podle Indexu korupčního rizika řídí nejtransparentnější úřad v Praze. A první pětici uzavírá známý amerikanista, politolog a vysokoškolský pedagog Jakub Lepš, který je aktuálně místostarostou Prahy 11.

„Na naší kandidátce najdete zkušené komunální politiky a starosty. Komunální politika totiž není o vzletných slovech, ale o schopnostech řešit každodenní problémy spoluobčanů. To je to, co voliči oceňují a proč komunální politiky volí. TOP 09 má řadu úspěšných komunálních politiků, kteří na radnicích odvádí skvělou práci, a já jsem přesvědčený, že i právě díky nim naše současné pozice nejenom obhájíme, ale dokonce posílíme,“ řekl předseda TOP 09 Praha Jiří Pospíšil.

Z přítomných 28 členů krajského výboru se všech 28 členů jednohlasně vyjádřilo k podpoře tohoto pořadí kandidátů za TOP 09 na kandidátce SPOLU do zastupitelstva hl. m. Prahy:

1.         JUDr. Jiří Pospíšil

2.         Bc. Michal Hroza

3.         Mgr. Jan Chabr

4.         Jiří Ptáček

5.         Mgr. Jakub Lepš M.A.

6.         Ing. Tomáš Pek

7.         Ing. Tomáš Slabihoudek

8.         Mgr. Nadežda Priečinská

9.         Ing. Marek Doležal

10.       Mgr. Albert Kubišta

11.       doc. Ing. Petr Praus CSc.

Lukáš Svěchota, krajský manažer TOP 09 Praha