Kučera: Skandální jmenování ředitele Krajské zdravotní

12. 2. 2014

Rozhodnutí Krajské rady Ústeckého kraje jmenovat Petra Fialu do pozice ředitele Krajské zdravotní a.s. považuji za skandální. Ústecký kraj opakovaně veřejně deklaroval, že cílem výběru nového ředitele je snaha stabilizovat hospodaření tohoto zdravotnického zařízení, zlepšení image společnosti a zprůhlednění jejího fungování.

Jmenovat do pozice ředitele Krajské zdravotní a.s. člověka, který čelí obvinění z porušování povinností při správě cizího majetku a pletich při veřejné soutěži a dražbě, přičemž tohoto trestného činu se měl dopustit z pozice člena představenstva Krajské zdravotní v roce 2008, je výsměchem všem, kteří doufali, že vedení Ústeckého kraje se chce skutečně zasadit o to, aby řízení Krajské zdravotní bylo už konečně transparentní a efektivní.

Tato volba zcela určitě dlouhodobě negativní obraz Krajské zdravotní na veřejnosti nezlepší a z mého pohledu naprosto popírá deklarovanou snahu krajského vedení dosadit do čela Krajské zdravotní toho nejlepšího z přihlášených uchazečů, který dokáže splnit očekávání veřejně prezentovaná Ústeckým krajem.

Michal Kučera, poslanec
Štítky
Osobnosti: Michal Kučera
Témata: Zdravotnictví
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme