Klub TOP 09 a Starostové posiluje. Starostové se s Milanem Šťovíčkem dohodli na spolupráci

16. 4. 2013

Poslanecký klub TOP 09 a Starostové bude mít na příští schůzi Sněmovny již o jednoho člena více. Dvaačtyřicáté křeslo obsadí doposud nezařazený poslanec Milan Šťovíček. „Oceňuji práci Milana Šťovíčka jakožto starosty i poslance a jsem rád, že dnes přijal moji nabídku stát se členem poslaneckého klubu TOP 09 a Starostové,“ říká předseda klubu Petr Gazdík.

Pan poslanec Šťovíček doposud, byť jako nezařazený, hlasoval v souladu s programovým prohlášením vlády. Což byl také jeden z důvodů, proč jsme se rozhodli nabídnout mu členství v našem klubu, jehož dlouhodobá jednota je pro nás důležitá. Konkrétně jsme se již shodli i na celé řadě témat,“ říká Petr Gazdík, podle kterého jde například o prosazování principů trvale udržitelného rozvoje při rozhodování o Státní surovinové politice ČR, Státní energetickou koncepci nebo o nutnost snižování byrokracie v obcích.

Milan ŠťovíčekSpojit síly s hnutím Starostové a nezávislí jsem se rozhodl především proto, že plně akceptovalo priority zachování územních limitů těžby, nepřijatelnost možnosti vyvlastnění a dalšího omezování vlastnických práv majitelů nemovitostí v dobývacích prostorech či nutnost podstatného zvýšení spodní hranice úhrady z vydobytého nerostu, zejména u strategických surovin,“ vysvětlil Milan Šťovíček a dodal: „Hodlám pro klub pracovat jako jeho plnohodnotný člen, přičemž se nadále budu věnovat především otázkám ochrany a tvorby životního prostředí.“ Podle Šťovíčka nebyl jeho vstup do klubu podmíněn požadavky ani z jedné, ani z druhé strany. „Jde jednoduše o shodu na zásadních tématech a směrování naší politiky,“ konstatoval.

Alžběta Plívová
tisková mluvčí TOP 09