Katedrálu zateplíme. Ale později!

1. 4. 2011

Jaromír Drábek, místopředseda TOP 09, dnes 1. 4. 2011 v reakci na šokující zprávy bezodkladně svolal Předsednictvo TOP 09. „Pan ministr Besser nám má co vysvětlit. O plánu zateplit katedrálu a zbytek Hradu jsme věděli, ale nechápeme jeho posunutí z roku 2013 na tento rok.“

„TOP 09 vždy vyznávala konzervativní hodnoty a k nim nepochybně patří to, že v katedrálách byla vždycky kosa,“ podotkl nejmladší člen předsednictva, místopředseda Marek Ženíšek, který na toto téma vede již třetí seminář na plzeňské univerzitě.

Ostrá reakce také zazněla z úst předsedy Starostů a nezávislých, který si uvědomuje, že na rozdíl od ostatních členů vlády může stále vyzývat jednotlivé ministry k demisi: „Pan ministr nejen, že nedodržel termín zateplení Hradu až po nové prezidentské volbě, ale navíc opět zvýšil nerovnováhu mezi dotacemi, které čerpá Praha, a dotacemi pro tisíce obcí, ve kterých věci veřejné spravují naši starostové.“ Nejmladší starosta TOP 09 Petr Ducháček však nelenil a program Zelená úsporám v Drnovicích již vyhlásil: „My nejsme ty Drnovice, kde se hraje fotbal,“ odsekl podrážděně. Ducháček míní, že ministerstvo konečně našlo způsob jak vyčerpat naprosto všechny prostředky Evropské unie.

Lze předpokládat, že předsednictvo zastaví práci na reformách a vyzve všechny podporovatele, aby po celé zemi zorganizovali brigádnické skupiny, které budou tlouct panely.

Alžběta Plívová, tisková mluvčí TOP 09

V Praze, aprílový pátek 1. 4. 2011

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme