Kaslová: Podpořili jsme vydání poslanců VV

25. 8. 2011

Poslanci TOP 09 podpořili své zástupce v mandátovém a imunitním výboru při hlasování o stanovisku k vydání poslanců Věcí veřejných Víta Bárty a Jaroslava Škárky trestnímu stíhání.

Mandátový a imunitní výbor jednomyslně doporučil na svém dnešním jednání poslanecké sněmovně, aby vyslovila souhlas s vydáním poslanců k trestnímu stíhání.

„Pro vydání obou poslanců jsem hlasovala ve shodě s ostatními poslanci TOP 09. Náš klub je jednoznačně pro omezení poslanecké imunity, které je také součástí koaliční smlouvy,“ říká místopředsedkyně mandátového a imunitního výboru Jana Kaslová.

Neshledala jsem důvod, který by zavdával podezření z politických manipulací. Podle mého názoru hraje zásadní roli také fakt, že jsme vyhověli žádosti pana poslance Bárty, který sám potvrdil, že trestní řízení je jediná možnost, jak existující podezření vyvrátit. V tomto případě se domnívám, že očištění je namístě,“ míní zpravodajka výboru k případu možné korupce Kaslová.

TOP 09 považuje za prioritu boj proti korupci. Za zvlášť nebezpečnou považuje korupci státních úředníků a politiků. Za dostupné nástroje v boji proti korupčnímu prostředí pokládá co neprůhlednější prostředí a veřejnou kontrolu.

TOP 09

V Praze 25. 8. 2011

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme