Karel Schwarzenberg: Dejte se do práce

23. 10. 2011

První den celostátního sněmu se delegáti TOP 09 věnovali invetuře reforem i programovým vizím. Neděle bude naopak plně nabytá volbami do stranických orgánů. První z nich byla volba nejvyššího představitele TOP 09. Jediným kandidátem vzešlým z krajských sněmů, které probíhaly v předešlých měsících, byl Karel Schwarzenberg.

Karel Schwarzenberg ve svém kandidátském projevu nejprve poděkoval za důvěru, kterou mu delegáti TOP 09 projevili: „Jsem skoro dojat, během čtyřiadvaceti hodin jste mi dvakrát vyslovili obrovskou důvěru. Je to ohromný kapitál důvěry, který jsem dostal.“

Velkou část svého projevu věnoval stavu České republiky a jejímu vývoji v dobách hospodářské krize. „Jdeme do velmi těžkých dob. Musel by se stát zázrak, aby se hospodářská krize nedotkla také této země. Jádro našeho národa má na to, abychom překonali nejtěžší doby. Máme úkol vysvětlit, proč jsme dělali reformy a že to nebylo zadarmo."

Prosím vás, abyste se dali skutečně do práce. Je nejvyšší čas,“ řekl nově zvolený předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg a dodal: „Krajské volby budou o tom, jestli je TOP 09 fenomén, který pomíjí, nebo jsme se hluboce zakořenili do krajiny české. Chci, abyste vystavěli vize pro všechny kraje, vycházet budeme ze stejného základu. Znamená to vědět, co nabízíte, aby vám lidé věřili, a bude několik měsíců trvat, než to všem vysvětlíte. Máme věrné spojence ve Starostech, ti mají mnohde větší zkušenosti a zastoupení než my. Od ledna to musí běžet na plné kolo. Musíte makat, nepostávat, makat. Abychom v krajských volbách dopadli lépe. Nic nepřichází v životě samo od sebe, všechno si musíme odpracovat.“

Karel Schwarzenberg byl v 10:09 zvolen novým předsedou strany TOP 09, a to 95.9 % procenty delegátských hlasů.

Následovat bude volba prvního místopředsedy, čtyř místopředsedů i ostatních členů předsednictva. Volební maraton by jměl být odpoledne zakončen zvolením představitelů výkonného výboru TOP 09.

Volby probíhají na sněmu elektronicky pomocí tabletů. Každý z delegátů si vybere anonymní obálku s devítimístným kódem, kterým se zaregistruje a ve volebním boxu odvolí. Takový systém zaručuje naprostou anonymitu hlasujících a eliminuje počet neplatných hlasů.

Alžběta Plívová
tisková mluvčí TOP 09

V Hradci Králové 23. 10. 2011

Štítky
Osobnosti: Karel Schwarzenberg
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme