Kampaň TOP 09 pro sněmovní volby 2017

3. 5. 2017

Kampaň se sama neudělá, a proto budeme rádi, když nám s ní pomůžete. Rozhodněte se sami, jestli TOP 09 chcete podpořit finančně nebo jako podporovatel.

Nejdůležitější rozhodnutí a plánování týkající se volební kampaně TOP 09 se dějí na volebním štábu, který ji řídí. Štáb se schází dvakrát týdně a předsedá mu volební manažer TOP 09 Tomáš Tesař. Členy volebního štábu jsou Miroslav Kalousek (předseda TOP 09), Marek Ženíšek (první místopředseda TOP 09), Markéta Pekarová Adamová (místopředsedkyně TOP 09), Pavel Severa (generální sekretář TOP 09), Jaroslav Poláček (zástupce generálního sekretáře TOP 09), Kateřina Kornetová (volební odbor TOP 09), Jakub Hnát (tiskový mluvčí TOP 09), Miroslav Hlaváč (zástupce tiskového mluvčí TOP 09), Miriam Faltová (vedoucí analytického týmu TOP 09), Ondřej Jakob (poradce předsedy TOP 09), zástupci agentury AD13 a Effectiveonline.

Volební výdaje

Zákonný limit 90 milionů korun, do kterého se musí vejít kampaň každé kandidující strany nebo hnutí, se nechystáme naplnit. TOP 09 do voleb plánuje investovat zhruba 60 až 70 milionů korun. Přesné vyčíslení dáme veřejnosti k dispozici ihned po volbách.

Už dnes jsou ale veškeré finanční operace v rámci předvolební kampaně zájemcům k dispozici. TOP 09 využívá transparentní účet, aby bylo vše dostupné veřejnosti.

Po volbách vždy zveřejňujeme detailní vyúčtování kampaně včetně struktury všech nákladů z centra i z regionů ve vlastní tiskové zprávě. Informaci je vždy možné najít také na našich webových stránkách tady.

Příjmy volební kampaně

Financování kampaně TOP 09 je průhledné, nepřijímáme dary v hotovosti. Všechny dary a členské příspěvky směřuje TOP 09 výhradně na účet. Veškeré dary, které TOP 09 přijdou, zveřejňujeme už před schválením ve výpisu, který najdete zde. Každý peněžitý i nepeněžitý dar musí schválit (nebo odmítnout) předsednictvo TOP 09.

TOP 09 má jasná pravidla pro přijímání darů, které všechny zveřejňuje na transparentním účtu určeném pro jejich přijímání. Pokud se kdokoliv rozhodne přispět TOP 09 na kampaň, pomůže mu jednoduchá aplikace, která maximálně usnadní dárci jeho záměr.

Zapojte se

Kampaň se sama neudělá, a proto budeme rádi, když nám s ní pomůžete. Rozhodněte se sami, jestli TOP 09 chcete podpořit finančně nebo jako podporovatel. Po registraci si stačí vybrat konkrétní zaměření - od nalepení samolepky na auto až po práci na kontaktní kampani. Je to na vás.

Můžete se také potkat na akcích s našimi kandidáty. Podívejte se do kalendáře TOP 09, který vám ukáže, co se právě děje a chystá. Informace naleznete zde nebo na našem Facebooku.

Volby:
2017 poslanecká sněmovna