× Pohněme s tím. Společně!

Jakob: Maléry paní hejtmanky nemají konce. Pokorná Jermanová musí skončit

1. 6. 2020

Středočeský kraj si zaslouží důstojné, odpovědné a profesionální vedení. Činy hejtmanky Pokorné Jermanové jsou však pouhým symbolem arogance, papaláštví i nekompetentního zacházení se středočeským rozpočtem. „Nic z toho si zdejší obyvatelé nezaslouží. Podání trestního oznámení kvůli textu záchranářky, která jen pravdivě upozornila na reálný stav ochranných zdravotnických pomůcek, byla poslední kapka,“ říká krajský zastupitel, starosta Roztok a místopředseda TOP 09 Jan Jakob. I proto na dnešním zastupitelstvu vyzve hejtmanku k rezignaci.

„Moc bych si přál, aby se o Středočeském kraji mluvilo jako o moderní části země, která se může pyšnit výbornou dopravní infrastrukturou, moderními školami, vybavenými nemocnicemi i fungující státní správou. Nic z toho se neděje, mluví se jen o skandálech hejtmanky. Můžeme jí tak jen ironicky poděkovat za reputaci hodnou Palerma,“ vysvětluje místopředseda TOP 09.

Premiér Babiš se vyjádřil v duchu, že trestní oznámení na záchranářku bylo nešťastné a že jen upozaďuje úspěchy středočeské hejtmanky. „Rád bych věděl, jaké úspěchy má majitel hnutí ANO na mysli. Bohužel jsem si jich nestačil všimnout ani jako občan, ani jako komunální politik,“ dodává starosta Roztok Jan Jakob.

Jan Jakob i proto vyzve hejtmanku na pondělním zastupitelstvu k rezignaci. „Doufám, že se paní hejtmanka konečně zamyslí a toto nedůstojné trápení ukončí. Celé její působení byl festival průšvihů, nikoliv ojedinělá chyba,“ dodává.

Výběr kauz hejtmanky Pokorné Jermanové

• Krajská správa silnic úmyslně dělila zakázky na menší části, aby je mohla zadat bez soutěže a oslovit předem vybrané dodavatele.
  • Zakázku na údržbu silnic v kraji s nejhoršími silnicemi vyhrál šéfkuchař.
  • Středočeský kraj vyplatil téměř pět milionů korun za nejrůznější poradenství, monitoringy a analýzy, mimo jiné 45 tisíc za analýzu hudebních festivalů v kraji.
  • Služební vůz hejtmanky používal k soukromým účelům její manžel.
  • Kraj utratil miliony korun na podporu narozeninové oslavy společnosti Harley-Davidson a na propagaci čelních představitelů kraje.
  • Účelové odvolání členů Rady Regionálního výboru poté, co začali upozorňovat na kauzu Čapí hnízdo.
  • Zablokování volby předsedy Kontrolního výboru, čímž byla paralyzovaná kontrolní činnost opozice.
  • Středočeská nemocnice si objednala roušky a respirátory u nekontaktní firmy. Náklad se 400 tisíci roušek a osmi tisíci respirátorů nedorazil. Prý ho zadržely německé úřady, které následně musely tuto lež vyvracet.
  • Nesmyslné trestní oznámení na záchranářku.

Vladan Vaněk, tiskový mluvčí TOP 09

Osobnosti: