Ivana Salačová nefiguruje mezi dárci TOP 09

TOP 09 popírá, že by paní Ivana Salačová figurovala mezi dárci, kteří straně přispěli.

12. 8. 2013

Na pokyn generálního sekretáře TOP 09 Pavla Severy byly zpětně, a to až do roku 2011, ověřeny záznamy o všech dárcích TOP 09.

„Jméno paní Salačové se nevyskytuje ani mezi odmítnutými dárci, ani mezi lidmi, jejichž dar TOP 09 přijala. Tvrzení pana Davida Ratha nerozumíme. Měl by vysvětlit, jak k informaci přišel,“ uvedl Pavel Severa.

TOP 09 navíc zveřejňuje seznamy svých dárců, stejně jako výpisy z konta pro dary. Je tedy prakticky nemožné některého dárce „zatajit“.

Edit .19. 8. 2013: Po upozornění na sociálních sítích TOP 09 hledala v záznamech o dárcích ještě hlouběji. Ukázalo se, že přímo od paní Ivany Salačové skutečně žádný dar nepřišel. Její tehdejší firma FISA ovšem v září 2010 darovala straně 10 tisíc korun.

„V seznamech jsme se zaměřili pouze na jméno paní Salačové a unikl nám mnohem dřívější dar skrze její firmu. Znovu se ukázalo, že transparentní způsob zveřejňování darů umožňuje skutečně každému, aby dohledal veškeré informace o našich dárcích. Doufáme proto, že přístup TOP 09 bude v tomto ohledu inspirací i pro další strany,“ vysvětlil zástupce generálního sekretáře Jaroslav Poláček.

Martina Týblová
tiskové oddělení

V Praze 12. 8. 2013

Štítky
Osobnosti: Pavel Severa
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme