„Hra na 9. TOP Karla“ - podporovatelé se zapojili do kampaně TOP 09

13. 5. 2010

Na konci ledna předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg oslovil členy a registrované podporovatele a požádal je o nápady a podněty k volební kampani TOP 09. Sešlo se celkem 313 nápadů a dnes byl realizován první z nich.

Jedná se o historicky pojatou hru, kterou naleznete na adrese www.top09.cz/hra. Její motto zní: „Historií našeho národa prošlo mnoho vynikajících Karlů. Jsi-li Karel, zařaď se k nim. Nejsi-li Karel, buď stejně dobrý jako oni!" Soutěžící musí v prvním kole vyřadit z osobností naší historie všechny, kteří nemají jméno Karel, a poté ke Karlům přiřadit správné charakteristiky. Mezi osmi osobnostmi nechybí samozřejmě Karel Schwarzenberg, předseda TOP 09. Hra neběží pouze na stránkách TOP 09, ale i na webu Frekvence 1, kde od pátku 7. 5. může každý den jeden soutěžící vyhrát originální tričko s motivem „transparentního Karla".

„Tyto volby jsou především o voličích, o jejich dalším osudu. Proto jsme považovali za správné obrátit se na naše podporovatele a jsem moc rád, že se sešlo tolik kvalitních nápadů a že první z nich v rámci celostátní kampaně právě spouštíme. Doufám, že není posledním. TOP 09 tímto projektem dokázala, že dělá velmi otevřenou kampaň, a všem fanouškům patří velký dík," komentoval výsledek projektu volební manažer TOP 09 Jaroslav Poláček.

Mezi nápady od podporovatelů TOP 09 se často objevovaly požadavky na zdůraznění ekonomické situace v České republice a přijetí opatření, které nebudou vést k dalšímu zvyšování zadlužování země. Členové a podporovatelé také kladli důraz na oslovení mladé generace a její zapojení do veřejného života. Navrhovali besedy a přednášky představitelů na školách, různé soutěže například o nejlepší průměr třídy či mladých talentů (zpěváků, tanečníků) při volebních akcích. Mezi nápady se také objevily přímé nabídky spolupráce například ve formě rozdávání letáků a nalepení samolepek přímo v obchodech našich sympatizantů. Přišlo také několik grafických návrhů na billboardy a jiné reklamní nosiče.

Návrhy byly předány krajským volebním štábům, předsedům expertních skupin a nadále s nimi pracuje i celostátní volební štáb.

Jan Jakob
tiskový odbor TOP 09