Google + TOP 09 = Výzva

14. 7. 2011

TOP 09 se jako první z českých politických stran zapojila do nového projektu Google+.

Všichni uživatelé sociální sítě Google+ tak budou moci využít a, pomocí tlačítka „+1“, i hodnotit ty nejaktuálnější informace o aktivitách TOP 09 – a to aniž by se nutně museli stát jejími podporovateli či „přáteli“.

Google+ je pro nás novou výzvou. Přestože jsme konzervativní strana, snažíme se co nejrychleji reagovat na proměny internetových služeb a plně využívat potenciál sociálních sítí. Nyní tak bude moci každý ohodnotit články na našich stránkách. A to je pro nás rozhodně dobrá zpětná vazba,“ říká volební manažer TOP 09 Jaroslav Poláček.

TOP 09 vnímá sociální sítě jako efektivní prostor k politickým diskusím. „Tiskové zprávy či mediální výstupy jsou tradičními, oficiálními kanály pro komunikaci. Vnímáme ale poptávku veřejnosti po intimnějších či individuálnějších formách vedení dialogu s politiky, k čemuž jsou svojí povahou sociální sítě velmi nápomocné,“ dodává tisková mluvčí TOP 09 Alžběta Plívová.

TOP 09 věnuje správě sociálních sítí intenzivní péči. Twitter strany, který sleduje již 1800 lidí, je dominantním mezi politickými českými Twittery a bývá hodnocen jako jeden z nejlepších v České republice.  V květnu 2011 se dokonce stal třetím nejoblíbenějším Twitterem v Česku a na Slovensku vůbec.

Podobně úspěšný je i Facebook TOP 09, který v poslední době, v době vládní krize, překvapivě zaznamenal dokonce nárůst fanoušků, jichž je v tuto chvíli už 46 629. Google+ se tak stává další možností, jak se veřejnost může zapojit do politiky.

Alžběta Plívová
tisková mluvčí TOP 09