František Laudát se stal předsedou poslaneckého klubu TOP 09 a Starostové

8. 12. 2015

Dosavadní místopředseda František Laudát (55) se dnes stal novým předsedou poslaneckého klubu TOP 09 a Starostové. Do funkce ho členové klubu zvolili jednomyslně. Ve funkci střídá nového předsedu TOP 09 Miroslava Kalouska.

Místopředsedy klubu TOP 09 a Starostové byli dnes zvoleni poslanci Marek Ženíšek, Michal Kučera, Václav Horáček a poslankyně Anna Putnová. 

Poslanec František Laudát byl jediným kandidátem na post předsedy klubu. „Je to špatná zpráva pro ty, kteří se snaží omezovat svobodu v naší zemi a dobrá zpráva pro ty, kteří považují svobodu za nejvyšší hodnotu. Náš poslanecký klub dlouhodobě bojuje proti těm vládním návrhům, které omezují svobodu občanů a dál v tom bude pokračovat,“ řekl nový šéf klubu poslanců TOP 09 a Starostové František Laudát.

Expertní mluvčí TOP 09 pro dopravu František Laudát je v Poslanecké sněmovně místopředsedou hospodářského výboru, pracuje také v rozpočtovém a rovněž petičním výboru. V čele šestadvacetičlenného klubu nahradí Miroslava Kalouska, kterého před týdnem na celostátním Sněmu TOP 09 delegáti zvolili předsedou strany. „Vést poslanecký klub je především zodpovědnost. Vážím si důvěry, kterou mi kolegyně a kolegové svěřili,“ dodal předseda klubu.

Poslanecký klub TOP 09 a Starostové funguje ve Sněmovně už druhé volební období. František Laudát je jeho třetím předsedou. 

Martina Macková, tisková mluvčí TOP 09

Praha 8. prosince 2015

Štítky
Osobnosti: František Laudát
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme