Dejte like. Informace k důchodům najdete i na facebooku

Chcete být zodpovědní a zabezpečit se lépe na stáří? Nebo dobře poradit svým  dětem a vnukům? Nyní se můžete daleko snadněji dostat k oficiálním informacím kolem důchodů a jejich reformy na sociální síti. Ministerstvo práce a sociálních věcí  zveřejňuje novinky také na speciální facebookové stránce Důchodová reforma. Nově i  tady mohou zájemci najít informace o pilířích důchodové reformy, možnost spočítat  si budoucí penzi na kalkulačce nebo video propagující nový II. pilíř.

25. 3. 2013

Oficiální informace resortu ministerstva práce a sociálních věcí a také ministerstva financí  doplní konkrétní příklady, souhrny, grafy a nejnovější průzkumy na téma reformy a II. pilíře. Výhodou sociálních sítí je také možnost o informacích a novinkách diskutovat.  „Pokud se mají lidé dobře rozhodnout, jak se zabezpečit na stáří, měli by mít možnost  dostat se k informacím co nejsnadnější cestou. Proto chceme kromě webu, letáků  nebo call centra nabídnout jako zdroj také sociální sítě. Věřím, že vyjdeme vstříc i  mladším lidem, kteří jsou zvyklí je používat,“ říká ministryně práce a sociálních věcí  Ludmila Müllerová (TOP 09).

MPSV společně s MF od ledna informuje zaměstnance úřadů, zaměstnavatele a všechny  zájemce prostřednictvím série 15. kulatých diskusních stolů, kde především o možnostech II. pilíře důchodové reformy přednáší experti obou ministerstev a Generálního finančního  ředitelství. Poslední diskusi chystá ministerstvo na zítřek v Praze.

Kromě diskusí může veřejnost najít informace na webu ministerstva k důchodové reformě, nebo ve speciálních letácích.

Zeptat se je možné také na telefonní lince k důchodové reformě, kterou resort provozuje. Lidé mohou pokládat  dotazy denně na telefonním čísle: 234 712 111. Call centrum je v provozu vždy v pondělí a  ve středu od 8 do 17 hodin, v úterý a ve čtvrtek od 8 od 15.30 hodin, v pátek pak od 8 do14  hodin. Pro zájemce o podrobnější informace vydalo MPSV společně s ministerstvem financí Manuál důchodové reformy, který si lze stáhnout zde.

MPSV připravilo k důchodové reformě také novinku: speciální facebookový profil.

Štěpánka Filipová
tisková mluvčí MPSV

V Praze 25. 3. 2013

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme