Dáme Česko dohromady. Koalice SPOLU odevzdala finální verzi kandidátek

3. 8. 2021

Koalice SPOLU odevzdala kandidátní listiny, které spojily tři tradiční politické strany, jejich společné názory, program a 14 kompetentních lídrů. ODS, KDU-ČSL a TOP 09 tak formálně stvrdili vznik volební koalice, která má jeden jasný cíl, zvítězit v podzimních volbách a převzít odpovědnost za další vývoj České republiky.

Na kandidátce SPOLU kandiduje 343 lidí, kteří chtějí dát Česko dohromady. ODS zastupuje devět krajských lídrů, KDU-ČSL tři a TOP 09 dva. Kompletní kandidátní listiny SPOLU najdete na webu spolu21.cz.

Strany ODS, KDU-ČSL a TOP 09 ohlásily záměr kandidovat SPOLU symbolicky loni 27. října na pražském Hradčanském náměstí. U sochy TGM den před výročím vzniku samostatného Československa tehdy stvrdili memorandum o spolupráci předseda ODS Petr Fiala, předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová a předseda KDU-ČSL Marian Jurečka.

Letos na jaře představila koalice SPOLU společný program, který je k dispozici opravdu všem. Představili jsme ho také v audiopodobě a v braillově písmě. Prakticky ihned od formálního vzniku koalice se začal scházet odborný AntiCovid tým, v rámci něhož přicházejí experti ODS, KDU-ČSL a TOP 09 s řešeními pandemie v oblastech zdravotnictví, ekonomiky i školství.

Vladan Vaněk, tiskový mluvčí TOP 09