Běžte volit – ti rudí chodí vždycky, vyzvala TOP 09 a zahájila kampaň

6. 9. 2018

Společnou výzvou všem občanům dnes TOP 09 zahájila v Praze horkou fázi volební kampaně. Součástí apelu byla speciální happeningová instalace rudých figurín představující voliče, kteří přijdou volit vždy. Strana v podzimních komunálních volbách nabízí lídry v největších městech České republiky a osobnosti v mnoha senátních obvodech.

„Volby ve městech a obcích jsou stejně důležité jako volby do sněmovny, protože jejich výsledek zásadně ovlivňuje život lidí v místě, kde žijí. Běžte, prosím, zvolit ty, které znáte a věříte jim. Jinak vašim městům a obcím dají směr komunističtí voliči. Nechceme, aby i rozhodování v obcích a městech ovlivňovali komunisté, když už jim to hnutí ANO a ČSSD umožnily ve vládě,“ řekl předseda TOP 09 Jiří Pospíšil.

TOP 09 dlouhodobě ukazuje, že také v obcích umí lidem nabídnout kvalitní osobnosti, což dokládá její účast v zastupitelstvech a vedení měst. Letos kromě Prahy, kde kandiduje přímo předseda TOP 09 Jiří Pospíšil, nabízí voličům vlastní lídry například v Brně – lékař Vlastimil Válek, v Plzni – učitel Michal Vozobule, v Olomouci – náměstek primátora Aleš Jakubec, v Pardubicích – podnikatelka Ludmila Ministrová, v Hradci Králové – advokát Ervín Perthen, v Českých Budějovicích – advokát a učitel Tomáš Bouzek, v Jihlavě – projektový manažer Vít Zeman, v Ústí nad Labem – optička Irena Skálová.

„Věřím, že i letos se lidé rozhodnou rozumem pro osobnosti, které je budou odpovědně zastupovat a nebudou věřit těm, kteří jen slibují, co nemohou splnit. Je to příležitost obrátit trend a nedat další šanci komunistům a populistům,“ uvedla Markéta Pekarová Adamová, 1. místopředsedkyně TOP 09.

Happeningu u Písecké brány v Praze 6, na kterém si zájemci mohli zahrát prší se speciálními kartami TOP cards nebo si udělat selfie pod obří směrovkou ukazující cestu k volbám, se zúčastnili také kandidáti na senátory. Pod značkou TOP 09 kandiduje například starosta Bolatic Herbert Pavera (Opava), přednosta ortopedické kliniky Na Bulovce Pavel Dungl (Praha 8), předseda fotbalového klubu Pavel Šedlbauer (Teplice), lékař Michal Janek (Domažlice), aktivista Martin Uhlíř (Rokycany), překladatelka Terezie Radoměřská (Benešov) a další. Strana podporuje rovněž kandidaturu někdejších prezidentských kandidátů -  Pavla Fischera (Praha 12) a Jiřího Drahoše (Praha 4).

Lenka Brandtová, tisková mluvčí TOP 09

Praha 6. září 2018