Anticovid tým: Podpořte nemocnici v Chebu a zveřejňujte počet očkovaných

14. 1. 2021

AntiCovid tým (ODS, KDU-ČSL, TOP 09) se zabýval alarmující situací v chebské nemocnici a vyjadřuje podporu jejím pracovníkům.

Zdravotníci pracují již řadu měsíců nonstop, bez přestávek a ve stresu. Vládou jsou nuceni odmítat výkony a situace je v řadě nemocnic neudržitelná. Nyní ještě kromě testování musí zvládnout naprosto nepřipravené očkování našich spoluobčanů. Vláda místo pokory a poděkování chce zkoumat, jak nemocnice funguje. Plně stojíme za personálem chebské nemocnice a chápeme jejich svízelnou situaci. Teď je ta chvíle, kdy by měl nejen této nemocnici vyrazit ministr zdravotnictví na pomoc.

Požadujeme zveřejňování dat o počtech očkovaných

AntiCovid tým se dlouhodobě zabývá problematikou očkování, již dříve vyzval k vytvoření očkovací strategie i k transparentnímu přístupu. Veřejnost má právo znát jasná data, jak očkování probíhá. Poslední skandál s přednostním očkováním zaměstnanců Státního zdravotního ústavu dokazuje důležitost těchto požadavků.

Vzhledem k tomu, že došlo k očkování úředníků, v očkování je chaos a přístup se liší, začíná mít veřejnost pocit, že vláda ztrácí přehled o tom, koho chce v které fázi očkovat. Je nezbytné vědět, jakou má vláda očkovací strategii a kdo je naočkován. Proto žádáme vládu, aby okamžitě začala zveřejňovat data o počtu očkovaných, a to podle krajů, věku očkovaných a zařazení do prioritní skupiny.

Vladan Vaněk, tiskový mluvčí TOP 09

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme