Schwarzenberg sdružuje, nerozděluje, vyzvaly známé osobnosti

Druhou výzvu tříkrálovou na podporu zvolení Karla Schwarzenberga prezidentem podepsaly v pondělí dvě desítky známých osobností. Schwarzenberg je podle nich osobnost, která by jako hlava státu občany sdružovala, nikoliv rozdělovala. Mezi autory jsou mimo jiné sociolog Ivan Gabal, hudebník Michael Kocáb či někdejší politici Jan Ruml a Fedor Gál.

21. 1. 2013

Pod dokument Výzva tříkrálová se před prvním kolem prezidentské volby podepsalo asi 130 osobností. Nynější akci její organizátoři označili za "Druhou výzvu tříkrálovou".

Schwarzenberga podpořili mimo jiné režisér Miloš Forman, herec Jan Tříska, herec a scenárista Zdeněk Svěrák, hudebníci David Koller, Ondřej Soukup nebo Michal Pavlíček, olympionička Věra Čáslavská, dirigent Libor Pešek, biskup Václav Malý, diplomat Martin Palouš a další. Míní, že je mezi uchazeči o Hrad jediným pokračovatelem někdejšího československého a českého prezidenta Václava Havla.

V pondělí začne rovněž fungovat telefonické centrum Schwarzenbergova týmu. Jeho příznivci z řad známých osobností z něj budou telefonovat voličům a přesvědčovat je, aby do čela státu volili předsedu TOP 09.

Novinky, ČTK

novinky.cz, 21. 1. 2013, rubrika: Domácí

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme