Koncert pro Karla přilákal přes 4 tisíce lidí

Studenti, rodiny s malými dětmi, důchodci i postižení. Finále prezidentské kampaně šéfa TOP 09 Karla Schwarzenberga přilákalo na pražské náměstí Jiřího z Poděbrad na čtyři tisíce lidí. A čekala na ně vydatná hudební návnada: Tata Bojs, Radůza, Matěj Ruppert, Dan Bárta, David Koller nebo Olympic.

10. 1. 2013

„Původně to vznikalo jako malá akce, kde měli hrát tři čtyři lidi. Nakonec se na to ale nabalovali další a další umělci. Takový efekt sněhové koule. A ta atmosféra je skvělá,“ popsal LN zpěvák Dan Bárta. Schwarzenberga bude volit, je pro něj jediný „bezvýhradný“ kandidát.

Podobně mluvili i další umělci, ale také diváci akce. Náměstí před kostelem Nejsvětějšího Srdce Páně zcela zaplnili. „Je to party, večírek. Tak bych si představoval předvolební mítinky všech politiků,“ smál se třeba 25letý student Petr Fořt.

Největší ohlas nakonec sklidil sám Schwarzenberg. I když předeslal, že lidé jistě dorazili hlavně kvůli kapelám. Když před 19. hodinou vystoupil na pódium, spustil dav ohlušující potlesk. „Atmosféra, jako je tady, by měla být na Hradě,“ glosoval herec Bolek Polívka.

„Děkuji vám a jsem šťastný, že jste přišli,“ zvolal z pódia Schwarzenberg. „Řekněte, prosím, všem svým přátelům, ať jdou volit. Nemusí volit mě. Ale ať se zamyslí a volí,“ dodal. Poté odjel na večerní debatu České televize.

foto: www.volimkarla.cz

Filip Nachtman, Jan Kálal

Lidové noviny, 10. 1. 2013, rubrika: Téma, str. 2

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme