Ženíšek: Smutné gesto hlavy státu

10. 5. 2016

Vyjádřit vděk osvoboditelům a úctu padlým obětem se dá různými způsoby. Třeba prohlášením, posláním dopisu velvyslanci, pokloněním se památce padlých na Olšanských hřbitovech atd.

Prezident Miloš Zeman (bohužel i jiní) si zvolil recepci na ambasádě. Třebaže je to ambasáda okupační a sankcionované mocnosti kvůli Ukrajině. Někdy je gesto mnohem důležitější než cokoli jiného, zvlášť pokud se jedná o gesto od hlavy státu. Prezident to pochopitelně ví a každý s touto zbraní zachází jinak. Budiž. Takový je holt náš pan prezident.

Na rozdíl od prezidenta postrádám vhodnou platformu ke spolupráci proti mezinárodnímu terorismu, ke které na recepci slavnostně všechny vyzval.

Pokud jde o boj proti IS v Sýrii, tak zatím se ukazuje, že Putin má odlišné zájmy než většina ostatních zemí. A pokud jde o boj proti terorismu v Evropě, tak každý expert na bezpečnost ví, že zásadní je spolupráce tajných služeb. V situaci, kdy naše zpravodajské služby každoročně přinášejí zprávy o tom, jak ty ruské zvyšují na našem území svoji aktivitu, kdy Evropa čelí hybridní válce ze strany Ruska a kdy Putin za pomoci svých tajných služeb provádí cílenou propagandu v celé Evropě, může výzva prezidenta znamenat jen jedno: zapomeňme na Ukrajinu, zapomeňme na Gruzii a pojďme doufat, že to Putin s námi myslí dobře.

Marek Ženíšek, první místopředseda TOP 09

Štítky
Osobnosti: Marek Ženíšek
Témata: Zahraničí
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme