Ženíšek: Klausovy vize? Katalog minulého století

Komentář místopředsedy TOP 09 Marka Ženíška

20. 12. 2011

Ještě něco málo přes rok a Mimoevropan či Euroasijec Václav Klaus opustí Pražský Hrad. Jeho poslední výroky kolem demonstrací v Rusku považuji za skandální.

A komentář poukazující na hrozbu zadlužení, v případě, že půjčíme Mezinárodnímu měnovému fondu 89 miliard korun, mne zase utvrdil v tom, že si pan prezident nenechá ujít příležitost, kdy by třeba i lhal, jen aby mohl jím nenáviděnou EU pošpinit.

Vize prezidenta Klause je jak z katalogu minulého století a navíc patří někam jinam než do Evropy. Klaus chce mít pokoj od všech. Od Evropské unie, kde ho nemají rádi, snad nejvíce. Kdyby si snad někdo dovolil jeho nebo naši zemičku kritizovat, tak má také smůlu. To dal najevo svým výrokem na tiskové konferenci s ruským prezidentem Dmitrijem Medveděvem. Tak mu vadily dotazy dotěrných novinářů na demonstrace v Rusku, že je glosoval a s tím, že jemu by taky vadilo, kdyby se ho v Rusku tamní média ptala na stávkující učitele v České republice.

Osobně bych byl (na rozdíl od pana prezidenta a po tomto jeho výroku mnohem víc) hrozně rád, kdyby už nikdo jiný ne, tak třeba i ruský prezident, okřikl toho českého, pokud by se u nás zatýkali představitelé opozice.

Nezbývá než doufat, že příští prezident bude zcela jiný.

Marek Ženíšek
místopředseda TOP 09