Válek: Babiš má one man show

Jak výměna vedoucího výroby párků v Kosteleckých uzeninách. Těmito slovy zkritizoval personální rošádu na postu ministra zdravotnictví místopředseda hnutí STAN Petr Gazdík v pořadu 360° Pavlíny Wolfové. Podobnou kritikou směrem k premiérovi nešetřil ani předseda poslaneckého klubu Vlastimil Válek z TOP 09.

8. 4. 2021

Podle Gazdíka výměna přichází v momentě, kdy má práce bývalého ministra Blatného viditelné výsledky. „A to jen proto, že ministr nechce připustit dovoz neregistrované vakcíny. Je to neuvěřitelné,“ dodává.

Za změnou tak podle Gazdíka stojí právě ruská vakcína Sputnik V. „Ministr zdravotnictví nic nemůže, je jen podržtaška pana premiéra, ten mu do všeho mluví,“ míní Gazdík.

Aby byl nově zvolený ministr zdravotnictví dobrým šéfem resortu, je podle něj nemožné. „Pokud do toho bude Andrej Babiš zasahovat jak ministrovi Blatnému, tak je šance malá,“ dodal předseda poslaneckého klubu Vlastimil Válek z TOP 09.

Ministr Arenberger je podle Válka odborníkem, nikoli však na pandemii. „Lékař je vynikající, seděli jsme v jednom panelu a velmi si ho vážím. Pokud se jedná o kožní nemoc, tak koho jiného bychom měli oslovit. Takto ale premiér vytáhl dalšího králíka z klobouku. Kdyby vybral sněhuláka, vyjde to nastejno,“ kritizuje Válek.

Odejít by měl premiér, nikoli ministři

Ideálně by se prý nový ministr neměl řídit marketingovým prospěchem Andreje Babiše. „Ať dělá to nejlepší, co mu vědomí a svědomí dovolí. Podle toho, jak zatím přistupuje k vakcíně Sputnik V, to tak nevypadá,“ tvrdí Válek. Dodává také, že bývalý ministr zdravotnictví Jan Blatný se snažil vyjednávat, zatímco u nového ministra to tak zřejmě nebude.

„Ve chvíli, kdy družstvo začíná vyhrávat, premiér vymění trenéra,“ dodává Válek, kterému se nelíbí způsob oznamování personálních změn ve vládě. „Není myslitelné, aby se to ministr dozvěděl z televize. Přijde mi to absurdní a nemorální. Jenže takhle to funguje,“ zdůrazňuje.

Premiér České republiky Andrej Babiš si podle Gazdíka potrpí jen na mediální obraz. „Babiše nic nezajímá, má one man show. S ním to má každý těžký. Odejít by měl premiér, nikoli ministři,“ tvrdí Válek.

Podívejte se na celý rozhovor s předsedou poslaneckého klubu TOP 09 Vlastimilem Válkem.

Zdroj: CNN Prima News, 360°, 7.4.2021

Štítky
Osobnosti: Vlastimil Válek
Témata: Zdravotnictví
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme