Topka rozjela videoblogy se svými kandidáty

15. 4. 2010
"Přijďte k volbám. Ať se neopakuje historie a ať neposilují sympatizanti s rudýma. Ti totiž přijdou vždycky," vyzývá štíhlá blondýnka na novém volebním webu strany TOP 09, která komunikaci s voliči na internetu zvládá nejlépe.

TOP 09 živě a zdařile funguje na sociálních sítích Facebook a Twitter a sdílí videa na serveru YouTube. Tento týden spustila také nový portál snemovni-volby.cz, kde se prvovoliči dozví, jak volby probíhají, jak mohou volit mimo domovský okres nebo co dělt, když se nemohou dostavit kvůli nemoci.

Návštěvníci stránek se dozvídají, jak můžou TOP 09 podpořit, nebo kdo ji už podpořil. Proklikat se mohou až do elektronického obchodu, kde jsou v nabídce různé drobnosti s logem strany, od triček s nápisem "Milujeme Karla a holky" až po cestovní spací sadu s ilustrací předsedy Karla Schwarzenberga.

Řekněte nám, co vás trápí, nás to zajímá

Atraktivní součástí online kampaně TOP 09 jsou bezesporu takzvané videoblogy. Lidé zde mohou klást straníkům různé otázky a některý z nich jim jednou za týden formou videa odpoví.

"Považujeme za velmi důležité, aby se voliči mohli našich politiků zeptat na konkrétní záležitosti, které je zajímají. Naše videoblogy jsou důležitým nástrojem v obousměrné komunikaci. Budeme velmi rádi, když zájem tazatelů ještě vzroste," řekl generální sekretář TOP 09 Václav Kubata.

Videoblogy jsou k dispozici na webu strany i na jejím profilu na Facebooku, kde bylo dosud zveřejněno 33 videí s odpověďmi na dotazy občanů. Každé video mělo podle tiskové zprávy strany sledovanost přibližně 1000 diváků.

"Navazujeme na úspěšný projekt z prázdnin, který běžel na Facebooku, a využíváme moderních technologií, které umožňují zajistit přímý kontakt mezi našimi přestaviteli a voliči," uvedl volební manažer TOP 09 Jaroslav Poláček.

Nejvíce se lidé ptají šéfa strany

Lidé kladou otázky nejčastěji šéfovi strany, druhý nejpopulárnější je místopředseda Miroslav Kalousek. Co do témat jsou dotazy pestré.

Voliči chtějí mimo jiné vědět, jak se bude strana stavět k problematice romské populace, k bídnému stavu železnice, k potratům a registrovaným partnerstvím. Zajímá je, proč politici levice vystupují uhlazeněji než ti středo-pravicoví a proč není v kampani vidět Vlasta Parkanová.

"Nejvíce pochopili, jak internetový marketing funguje. Jejich komunikace nevypadá umaštěně, ale ani není uměle nablýskaná. Cílí hlavně na prvovoliče, kteří mohou výsledek voleb výrazně ovlivnit," zhodnotil online kampaň TOP 09 nezávislý odborník Dominik Hrodek.

-par-
ParlamentniListy.cz, 15. 4. 2010, Rubrika: Politika
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme