TOP 09 zahájila svoji kampaň do EP u piva

Kandidáti TOP 09 do europarlamentu budou se svými voliči debatovat u piva. Strana v sobotu v pražské restauraci Vinohradský parlament zahájila kontaktní kampaň, jejíž součástí bude na čtyřicet setkání s voliči s podtitulem „Politika se dělá u piva“.

31. 3. 2014

Setkání v Praze se zúčastnil volební lídr Luděk Niedermayer společně s kandidáty Jiřím Pospíšilem a Jaromírem Štětinou, pro nemoc se omluvil Stanislav Polčák.

Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg představil kandidáty na europoslance jako experty v oblastech svého působení a „lidi, kteří odpovídají potřebám naší doby“. Podotkl, že v minulosti byli do evropských institucí mnohdy nominováni lidé, kteří svým stranám již nevyhovovali. Strany už ale vypozorovaly, že v bruselských institucích se rozhoduje o věcech, které významněji ovlivňují dění v členských státech, než si většina voličů myslí.

Lídr Niedermayer v debatě s voliči odmítl myšlenku, kterou prosazují euroskeptici, že by se EU měla stát znovu jen hospodářským společenstvím. „Osobně bych se teď necítil tak bezpečně, jak se cítím, kdyby Evropská unie byla jakási zóna volného obchodu a sovětská vojska, pardon, ruská vojska by byla ochotna postupovat každý rok nějakých 500 kilometrů směrem na západ,“ řekl Niedermayer s poukazem na ruskou anexi Krymu.

TOP 09 plánuje na celou kampaň vydat deset miliónů.

tin, ČTK

Právo, 31. 3. 2014, rubrika: Zpravodajství, str. 2

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme