TOP 09 si pro další dva roky ve vládě stanovila cíl zrychlit ekonomický růst Česka

17. 10. 2023

Zrychlení ekonomického růstu Česka si pro další dva roky ve vládě stanovila TOP 09. Mezi prioritami je třeba digitalizace nebo zrychlení výstavby dálnic. Pro jsou i další strany pětikoalice. Strana na tiskové konferenci také oznámila svůj cíl přijmout euro nejpozději do roku 2030.

Extrémně pomalé povolovací procesy pro stavby důležitých projektů dopadají podle TOP 09 i dalších vládních stran na celou ekonomiku. „Stavby, investice a infrastruktura je základ pro to, abychom byli konkurenceschopní i v budoucnu, takže je na tom shoda,“ uvedla předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová.

Oživit chce TOP 09 i pracovní trh, a to rychlejším vyřizováním pracovních povolení pro vzdělané cizince. „Česká republika by měla zjednodušit jejich přijetí, zrychlit uznání jejich vzdělání a podobné věci,“ podotkla Pekarová Adamová.

TOP 09 by do roku 2030 ráda přijala euro. Podle ní si totiž nemůžeme dovolit zůstat společně s Polskem a Maďarskem opuštěným ostrůvkem obklopeným eurozónou. „Lidé, pokud se s nimi bavíte, přichází na to, že i pro ně by to mělo velký pozitivní efekt a dopad,“ míní Pekarová Adamová.

Šimon Pilek, CNN Prima News, 16. 10. 203

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme