TOP 09 otevřela na Facebooku TOP Lokátor

Supermoderní podobu dostává předvolební kampaň strany Karla Schwarzenberga

3. 1. 2010
Za průkopníky moderních technologií mohou být v ČR směle považováni lídři strany TOP 09. Schwarzenbergova strana se ihned po svém vzniku jako první usadila na síti Facebook a začala živě komunikovat s veřejností v přímém přenosu. Ve stejném prostoru si současně otevřeli svoje stránky i osobnosti z vedení strany a rychlost se TOP 09 vyplatila.

Na její stránku se bleskově zalogovalo více než šestnáct tisíc příznivců a jejich počet neustále roste. V těsném kontaktu je se svými voliči i předseda strany a jeho stránka patří na facebooku k nejživějším. Příznivci strany rovněž nezahálí a proti politickým konkurentům jsou vždy o krok napřed.

Před nedávnem otevřeli na stejnojmenné síti aplikaci nazvanou TOP Lokátor. Jeho prostřednictvím příznivci strany lokalizují svoji TOP pozici pozorovatele. Tímto způsobem vzniká akatuální ucelený obraz voličů Schwarzenbergovy strany v okresech i v krajích ČR, přičemž se na lokátoru zalogovat může kdokoliv včetně obyvatel nejmenších obcí.

Moderní komunikační technologie si v obrovské míře oblíbili příslušníci mladších generací a právě z jejich řad se rekrutuje velká část příznivců TOP 09. S nimi velmi čile komunikuje dvaasedmdesátiletý předseda TOP 09, kterému jeho příznivci 10. prosince doslova zaplavili jeho facebookovou stránku gratulacemi k narozeninám..

Ještě před několika lety se čeští politici pobaveně usmívali nad úvahami, že moderní technologie, razantním způsobem zasáhne i do předvolebních bojů. Většina představitelů parlamentních stran je pověstná svojí nechutí a nedůvěrou k internetové síti.

I z  těchto důvodů až donedávna využívali strany internet pouze k umístění svých portálů a k chatování se čtenáři zpravodajských webů. Nechutí k internetu byl pověstný především Václav Klaus a Miloš Zeman. Posledně jmenovaný prý doposud nemá zřízenou ani emailovou schránku a mobilní telefon, který nedávno dostal darem od svých kolegů, většinou nechává vypnutý doma.

(aj)
PrvniZpravy.cz, 3. 1. 2010, Rubrika: Domácí