TOP 09 opět přijímá nové členy

Rozhovor s Pavlem Severou

3. 11. 2009
Necelý měsíc před svým ustavujícím sjezdem má strana TOP 09 "necelých dva tisíce členů", nové členy ale přijímá. Rádiu Česko to řekl poslanec a člen přípravného výboru TOP 09 Pavel Severa. "Je trochu zkreslené, že nepřijímáme členy. My jsme k 30. září řekli, že k tomuto datu sečteme všechny členy, abychom mohli vypočítat, kolik má mít jaký kraj delegátů na celostátní sněm. Od této chvíle, kdy jsou zvoleny orgány místních a regionálních sněmů, už přijímání členů mají na starost tyto organizace, už ne přípravný výbor," uvedl pro Rádio Česko Severa.

"Zda budu v užším či širším vedení je pro mne nepodstatné," říká Severa, lídr kandidátky TOP 09 v Pardubickém kraji.

I spolupráce s ODS může být problém

TOP 09 se podle Pavla Severy do budoucna brání spolupráci s ČSSD, v jejímž čele stojí Jiří Paroubek, problém by ale strana měla i s ODS, pokud by v ní vítězil názor, že nejlepším řešením je velká koalice.

"Na jedné straně na sebe ODS a ČSSD politicky křičí, ale ekonomicky se domlouvají, ekonomicky to funguje, lobbisticky jim to vyhovuje, proto se spousta věcí neřeší, proto jsou lidé naštvaní. Proto chceme spolupracovat s takovými stranami, které ctí programové principy, ne pouze technologii moci," řekl Rádiu Česko Severa.

"Pokud si místopředseda ODS Gandalovič představuje jako nejlepší řešení velkou koalici, bohužel s takovou stranou bychom nechtěli spolupracovat. Stejně jako nechceme spolupracovat s ČSSD, kterou vede Jiří Paroubek. Tuto formu vlády a spolupráce nemůžeme akceptovat," dodal v diskusním pořadu Studio Česko Severa. Poslechněte si rozhovor

Osobnosti:
Pavel Severa