Štětina: Pomohla mi spolupráce s občanskými sdruženími

Rozhovor se senátorem Jaromírem Štětinou

26. 10. 2010

* * Jací voliči se podle vás přiklonili na vaši stranu ve druhém kole senátních voleb? Myslíte si, že vám pomohl zájem o některé sporné projekty, jako je kauza stadiónu Bohemians 1905, Trojmezí, park ve Strašnicích?

Spolupráce s občanskými sdruženími mi zcela jistě pomohla. Svou roli mohl ale sehrát i poslední pokus KSČM vyzvat voliče, aby dali hlas kandidátovi ODS, starostovi Vladislavu Lipovskému. My jsme na to reagovali velmi rychle. Hned jak to vy čtvrtek vyšlo v Haló novinách, tak jsme nechali vytisknout 20 tisíc letáků, které jsme roznesli. Myslím si, že to byl od KSČM vůči mému protikandidátovi polibek smrti.

* * Podporu vám vyjádřila Desítka pro domácí, chcete se i nadále angažovat pro zachování stadiónu v Ďolíčku?

S ní jsem spolupracoval od samého vzniku. Nejsou to totiž jen čutálisti, mají velmi dobře vypracovaný místní program. Já jsem je podporoval na cestě do zastupitelstva, oni mě v senátních volbách. Nyní budeme dávat hlavy dohromady, co udělat s Ďolíčkem za nové sestavy na radnici.

* * Vidíte ještě prostor pro postavení KSČM mimo zákon?

Bude tu vždy. Extremismus je věčný a odpor proti němu také. Návrh správní žaloby jsme předali vládě již v létě, teď je na ní, zda bude respektovat doporučení horní komory parlamentu.

Hynek Paštěka

Právo, 26. 10. 2010, Rubrika: Praha, Strana: 12

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme