Štětina: Ať si užívá svobody slova. KSČM patří před soud

8. 1. 2012

Podle senátora Jaromíra Štětiny si může bývalý komunistický premiér Lubomír Štrougal užívat svobody slova. Dokazuje to prý jeho výroky na podpisové akci k jeho nové knize. Přitom právě to před lety podle Štětiny komunisté potlačovali.

“I pan Štrougal si může plnými doušky užívat svobody slova, kterou léta potlačoval. Vítám jeho kritiku reforem, protože to opět dokazuje, že komunisté nereflektovali svou vinu za to, že desítky let ničili zemi, že ani v nejmenším nepochopili smysl pokání,“ míní senátor Jaromír Štětina, který kandidoval jako nezávislý za TOP 09.

Lubomír Štrougal, předlistopadový československý premiér, totiž nedávno podepisoval svoje knihy pamětí. V nich především kritizoval současnou vládu Petra Nečase. “Víme, o jaký program jde. Podle mého názoru nejde o reformy, ale o škrtací program. Naopak impulsy k oživení ekonomiky a růstu se nekonají, ty v nich nejsou obsaženy,“ kritizoval Štrougal na své podpisové akci.

“Je to další dílčí důkaz, že se nereformovali a že tudíž KSČM, následovnice KSČ, patří před soud,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz Štětina v reakci na Štrougalovy výroky.

Štrougal totiž kritizuje polistopadový vývoj. “Největší vina leží na domácích polistopadových garniturách. Václav Havel prohlásil ve svém prvním novoročním projevu: Naše země nevzkvétá. Budiž. Tak se rozhlédněme dnes! Vzkvétá české zemědělství? Vzkvétají řemesla a živnosti? Vzkvétá průmysl v českých rukou? Vzkvétá původní česká literatura? Nenuťte mne pokračovat …,“ píše ve své knize.

pan
Štítky
Osobnosti: Jaromír Štětina
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme