Šéf TOP 09 na Pilsner Festu: Lidé šli na pivo a Schwarzenberga

Mezi návštěvníky Pilsner Festu budil ohlas. I když jen posedával uvnitř stanu ve VIP prostorách. 

6. 10. 2014

„Hele, ten vedle něj vypadá jako jeho bratr,“ ukazovala na Karla Schwarzenberga jedna z návštěvnic festivalu. Opodál na předsedu TOP 09, který do Plzně přijel podpořit místní kandidáty před volbami, čekal 13letý Vojtěch Kuna. Když se Schwarzenberg ze stanu přesouval naproti, Na Spilku, zamířil si k němu pro podpis. „Mám ho rád. Je to velká osobnost. Je to sympatický člověk a má velké charisma,“ vysvětloval. Zeptat se jej však na nic nechtěl.

Schwarzenberg první dotazy zodpovídal už u stánku TOP 09 u pěší lávky ve Štruncových sadech, kde se svezl s plzeňským lídrem Ondřejem Ženíškem v ekologickém vozítku. „To víte, že se lidi ptali. Nic mimořádného ale nezaznělo,“ hodnotil otázky Schwarzenberg. Na Spilku se jej přišel zeptat na několik věcí třeba Michal Zahradník. „Já TOP 09 podporuju, myslím si, že jejich politika je správná. Dokonce mi nabízeli, abych za ně kandidoval, ale nemám trvalé bydliště v Plzni,“ zalitoval Zahradník. Pár lidí se se Schwarzenbergem přišlo nechat vyfotit, otázek se ale šéf TOP 09 opět nedočkal. „Tady chtějí lidi chlastat, ne diskutovat,“ glosoval to Schwarzenberg. Na podobných akcích se prý setkává spíše s pozitivními reakcemi lidí. „Ale ti, kteří jsou příznivci Ruska, mi vyčítají, že se zastávám Ukrajiny,“ vybavil si.

A jaké jsou podle něj šance plzeňských kandidátů? „Nedokážu odhadnout, jak budou lidi reagovat,“ narážel Karel Schwarzenberg na velké množství nových volebních uskupení v západočeské metropoli. Jedno však kandidátům z Plzně vzkázal: „Ať jdou do toho!“ 

(ban)

Mladá fronta DNES, 6. 10. 2014, rubrika: Kraj Plzeňský, str. 2

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme