Schwarzenberg: TOP 09 stojí za svými ministry

18. 4. 2011

Vnitro je nám ukradené, ale výměny ministrů naší strany kategoricky odmítáme. S tímto poselstvím jde na dnešní jednání koaličních lídrů TOP 09.

Zatímco ODS i Věci veřejné už nějaký čas dávají najevo, že obsazení postu ministra vnitra je pro ně klíčové, TOP 09 deklaruje, že o něj nemá zájem. „Náš hlavní cíl je udržet vládní reformy a fungující koalici. Spor o vnitro je spíše sporem ODS a VV, ve kterém budeme hrát pozorovatele. Ale i nám jde samozřejmě o to, aby na něm neseděl ani nikdo spjatý s ABL, ani žádná prodloužená ruka Ivana Langera,“ řekl LN předseda poslaneckého klubu TOP 09 Petr Gazdík.

„Vůbec by nám nevadil nestraník, nějaký důstojný pán, na kterém se všichni shodneme,“ řekl o budoucím ministru vnitra LN Gazdík.

TOP 09 dále důrazně odmítla spekulaci, podle které by mohla v rámci širší rekonstrukce kabinetu „obětovat“ i některé ministry. Podle informací LN se hovořilo o ministerstvu zdravotnictví. „To jsou naprosté kecy. Strany, které mají korupční průšvihy, by nás k tomu samozřejmě rády přiměly, ale mě to nezajímá,“ reagoval pro LN předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg.

Podobně mluví i Petr Gazdík. „Stojíme za našimi ministry a zvláště za Hegerem,“ řekl LN.

tin

Lidové noviny, 18. 4. 2011, Rubrika: Politická krize, str. 3

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme