Schwarzenberg: Čest má býti zachována

8. 4. 2011

Lídři ODS a TOP 09 žádají, aby z vlády odešli spolu s ministrem dopravy a neformálním lídrem Věcí veřejných Vítem Bártou i další ministři VV napojení na bezpečnostní agenturu ABL. Jde podle nich o ministra vnitra a předsedu strany Radka Johna a ministra školství Josefa Dobeše.

Premiér Nečas si myslí, že tento krok je nezbytný, a je odhodlán ho prosadit. "Dostalo se mi k tomuto plné podpory nejenom mé Občanské demokratické strany, ale i strany TOP 09," uvedl.

"Společně jsme se usnesli, že nemůžeme býti vládou protikorupční odpovědnosti a nadále sdílet vládu se stranou, která budí veliké pochyby. Takže jsem velice rád, že pan premiér se ujal tohoto úkolu a půjde navrhnout panu prezidentovi odvolání řečených ministrů. My jsme pro to, aby se udělal opravdu čistý stůl, i když říkám otevřeně, samozřejmě to bude pro zbývající koalici poněkud obtížné období. Ale myslím, že čest české vlády má býti zachována," prohlásil Schwarzenberg. Nečas však na dotazy novinářů vzápětí několikrát ujistil, že s Věcmi veřejnými bez lidí napojených na ABL ve vládě nadále počítá.

 

Schwarzenberg: Bárta je pitomec, řekl něco, co si ostatní jen myslí zde.

ČESKÉnoviny.cz, 8. 4. 2011, Rubrika: Domov

Štítky
Osobnosti: Karel Schwarzenberg
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme