Pojďte volit, láká Topka prostřednictvím blonďaté slečny

14. 4. 2010
TOP 09 spustila stránky s názvem Snemovni-volby.cz. Na nich láká občany, aby šli k volbám. Bojí se „vítězství rudých".

Webové stránky jsou kompletně namluvené příjemným hlasem patřícím blonďaté slečně, která se pohybuje na flashovém pozadí. Tato slečna je na stránkách podle svých slov z následujících důvodů: „Jsem tu proto, abych vám poskytla informace jak správně volit a představila i možnosti, o kterých se málo ví, tak aby se využil opravdu každý hlas."

Stránky se skutečně zaměřují především na vysvětlování toho, jak se volí. Dozvíte se na nich, co máte dělat, když nebudete v místě trvalého bydliště, nebo když se vám stala nějaká vážná zdravotní nehoda. Bez reklamy na TOP 09 to však samozřejmě úplně není.

TOP 09 se bojí „sympatizantů s rudýma"

Na stranu Karla Schwarzenberga a Miroslava Kalouska upozorňují bannery jejich stránek a její YouTube televize. Další reklama je pak již jen skrytá. Blonďatá slečna tvrdí, že jede na vodu, ale chce dát hlas nějaké nové straně, proto bude volit i mimo své bydliště.

V části výzva k volbám pak má slečna pochopení pro voliče, kterým se k volbám nechce. Ale upozorňuje na to, že „doba je složitá a vždycky je nějaká varianta". Proto návštěvníky stránek vyzývá, aby nakonec k volbám přišli: „Přijďte k volbám. Ať se neopakuje historie a neposilují takoví ti sympatizanti s rudýma. Ti totiž přijdou vždycky."

-az-
ParlamentniListy.cz, 14. 4. 2010, Rubrika: Poslanecká sněmovna