Ples TOP 09 přerušila hrozba bombovým útokem

14. 2. 2010

Reprezentační ples krajské organizace TOP 09 v Olomouci přerušila v  noci ze soboty na neděli hrozba pumovým útokem. Právo o tom informoval předseda krajské organizace strany Tomáš Chalánek.

„Ples byl právě v nejlepším, vydražili jsme fajfku Karla Schwarzenberga a peněženku Miroslava Kalouska, když do sálu vběhli policisté se psem a sdělili nám, že musíme pryč, protože je ohlášeno varování bombovým útokem. Tak jsme se všichni sebrali, vzali kabáty a šli ven,“ řekl Chalánek.

„V sobotu kolem 22:45 hodin oznámil na linku 158 neznámý hlas, že se v objektu Slovanského domu v Olomouci nachází nálož. Policisté museli požádat asi 250 návštěvníků plesu, aby prostor vyklidili. Celkem 18 policistů včetně policejního psa prostor prohledalo. Vše s negativním výsledkem. Asi po hodině mohla zábava opět pokračovat. Po pachateli police pátrá, za trestný čin šíření poplašné zprávy mu hrozí trest odnětí svobody od 6 měsíců do 3 let,“ sdělila mluvčí olomoucké policie Marta Vlachová.

„Většina lidí trpělivě v mrazu venku vyčkala a bál pak pokračoval,“ řekl Chalánek.

jr.
Novinky.cz, 14. 2. 2010, Rubrika: Domácí